Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'dan Bağımsızlık Günü mesajı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov: Kırgızlar, tarih boyunca hiç bir düşmana boyun eğmemiştir

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2022 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 22:13
https://www.qha.com.tr/

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov Bağımsızlık Bayramı münasebetiyle Bayrak Tepe'de bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Caparov, "Kırgız halkı milli duygularıyla bugün çok daha güçlüdür" dedi.

Bundan tam 31 yıl önce Sovyet Rusya’nın esaretinden kurtulan Kırgızistan Cumhuriyeti, bugün bağımsızlık gününü kutluyor. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov bugün, Bağımsızlık Bayramı münasebetiyle Bayrak Tepe'de Kırgız halkına hitap etti. Cumhurbaşkanı Caparov, "Kırgız halkı başarı ve zafer elde ettiğinde bayrağını hep yükseklere dikmiş, hiçbir düşmana boyun eğmemiştir. Bayrağımız dalgalanırsa halkımızın Vatan sevgisi ve vatandaşlık duygusu artacaktır. Çünkü namusumuz kırmızı bayrağımızla eşdeğerdir" dedi.

SADIR CAPAROV: KIRGIZ HALKI, BAYRAĞINI HER ZAMAN YÜKSEKLERE DİKMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Caparov konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Kırgız halkı milli ruhuyla güçlüdür. Biz zengin bir tarihe, özgürlük bayrağına sahip egemen bir halkız. Atalarımızın hayali ve halkımızın mutluluğu olan bağımsızlık günümüz vesilesiyle en içten dileklerimle kutluyorum! En önemli zenginliğimiz egemen devletimiz ve egemen milletimizdir. Bundan daha büyük zenginlik ve mutluluk yoktur!

Kırgız halkı başarı ve zafer elde ettiğinde bayrağını hep yükseklere dikmiş, hiçbir düşmana boyun eğmemiştir. Bayrağımız özgürce dalgalandığı takdirde halkımızın vatan sevgisi ve vatandaşlık duygusu artacaktır. Çünkü namusumuz kırmızı bayrağımızla eş değerdedir.

SADIR CAPAROV: KIRGIZLAR TARİH BOYUNCA HİÇBİR DÜŞMANA BOYUN EĞMEMİŞTİR

"Kırgız halkı tarih boyunca hiçbir düşmana boyun eğmemişlerdir. Bundan böyle her yıl her ilde bugün olduğu gibi büyük bir törenle Bağımsızlık Günü'nü gerçekleştirmeyi gelenek haline getirmeyi amaçlıyoruz. Böyle bir adım, ülkemizin tüm bölgelerinde yaşayan halkımızın dayanışmasını artıracak, birlikteliklerini pekiştirecek, ilişkilerini güçlendirecektir"