Kılıçdaroğlu Yalova’daki Kırım Anıtını ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 21:26
https://www.qha.com.tr/

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'yı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret kapsamında Balkan Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneğinde (BAL-GÖÇ) toplantıya katıldı. Toplantıya katılan Kırım Derneği Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Nail Aytar, Kırım Haber Ajansına (QHA) ziyarete ilişkin konuştu.

CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Ağustos günü Yalova'daki STK'larla ve Dernek üyeleriyle bir araya geldi. Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yalova Şubesi üyelerinin de eşlik ettiği ziyaret kapsamında Kılıçdaroğlu, Kırım Anıtı'nı ziyaret ederek karanfil bıraktı. Ziyaretten sonra Kemal Kılıçdaroğlu, BAL-GÖÇ derneğinin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıya, Kırım Derneği Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Nail Aytar da eşlik etti. Toplantıya katılan Kırım Derneği Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Nail Aytar, Kırım Haber Ajansının (QHA) ziyarete ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da bulunduğu sırada Kırım Anıtı'nı da ziyaret ederek karanfil bıraktı. Bu ziyaret hakkında neler söylersiniz?

Kemal Kılıçdaroğlu, Kırım Anıtı ziyaretinden sonra Balkan Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneğine (BAL-GÖÇ) gitti. BAL-GÖÇ derneğinde Kılıçdaroğlu, Kanaat Önderleri ve STK temsilcileri ile yaptığı toplantıya Yolava Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kırım Derneği Subaşı Şubesi de katıldı. Ayrıca toplantıda, Eski Yalova Belediye Başkanı ve Yalova Kırım Derneğinin kurucu üyelerinden Vefa Salman da yer aldı.

Kılıçdaroğlu Kırım meselesi, Rusya’nın Kırım ve Ukrayna’yı işgali konusunda ne düşünüyor?

Kemal Kılıçdaroğlu, Kırım meselesi ve Rusya’nın Kırım'ı işgali konusunda net bir açıklama yapmadı. Kırım ile ilgili bir çalışma yaptıklarını ve çalışma sonrasında Kırımla ilgili bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU BALKAN MESELESİ İÇİN MASA KURDU

Kılıçdaroğlu’nun Kırım ile ilgili çalışma yapacaklarından bahsettiniz, bu çalışmaya dair ilgili bir açıklama yaptı mı?

Kırım konusuyla ilgili bir açıklama yapmadı ama Kılıçdaroğlu’nun yeni bir Balkanlar'daki Türklerin yaşadığı sıkıntılar için masa kurduğunu biliyoruz. Balkan masasının başında CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak var. Faik Öztrak Balkan ülkelerinde yaşayan Türklerle ilgili çalışmalar yapıyor. Yunanistan’da yaşayan Türklerle, Romanya’da yaşayan Türklerle ilgili çalışma yapmaktadırlar. Bu Balkan masası çalışmasının içerisinde de Kırım meselesiyle ilgili de çalışma yapacaklarını bildirdiler.

Bizim için önemli olan Kırım Anıtı'na Karanfil bırakması...