Kiev’de Kırım Tatar dilinde eğitim verecek okul açılacak.
Petro Poroşenko Bloku Basın Servisi'nin bildirdiğine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Petro Poroşenko Bloku Kiev Şubesi Başkanı Dmitriy Belotserkovets, "İlk aşamada başkentteki okullardan birinde ayrı sınıflar açılabilir veya Kırım Tatar çocukları için seçmeli ders olarak verilebilir. Bu konuda şehir yönetimi ve Kırım Tatar Milli Meclisi'yle istişarelere başlayacağız" dedi.
Belotserkovets, yarımadayı işgalden kurtarma çabalarının yanı sıra başkentte yaşayan Kırım Tatarlarının ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini kaydetti.
26 Şubat tarihi, bir sembolik tarih haline geldi ve Kırımlıların Rus işgaline direniş günü olarak kabul ediliyor. 26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Parlamentosu önünde Kırım Tatar Milli Meclisi ve Rus Birliği (Russkoye Yedinstvo) Partisi’nin karşı karşıya geldiği büyük miting yapıldı. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunan yaklaşık 10 bin Kırım Tatarı, parlamentonun Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılması ile ilgili kararları kabul etmesini önlemek ve Ukrayna'nın bütünlüğünü desteklemek için mitinge katıldı. Rusya yanlısı teşkilatların yaklaşık 3-4 bin temsilcisi Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını istemişti. Rusya Federasyonu, 2014 yılının Şubat-Mart aylarında Kırım’ı işgal operasyonunu gerçekleştirdi. Dünyadaki ülkelerin çoğu Kırım’ın işgalini kabul etmedi. Rusya Federasyonu ise Mart 2014’te düzenlenen sözde referandumda Kırım sakinlerinin yarımadanın Rusya’ya bağlanması konusunda iradesini bildirdiğini savunuyor. Ukrayna, Kırım’ı geçici olarak işgal edilen bölge olarak kabul ediyor.