Kazan'da tesettürlü öğrenciler ve aileleriyle ilgili bilgi mi toplanıyor?

Tataristan'da, Kazan polisi öğretmenlerden tesettür giyen öğrenciler ve akrabaları ile ilgili bilgi vermelerini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:00
https://www.qha.com.tr/

Tataristan'da, Kazan polisinin öğretmenlerden tesettür giyen öğrenciler ve akrabaları ile ilgili bilgi vermelerini talep ettiği iddia edildi.

Facebook sayfasında söz konusu iddiayı duyuran Tataristan Barolar Birliği üyesi Ruslan Nagiyev, "Kazan İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı tarafından imzalanan bir belgeye göre öğretmenlerden “dini inançlara bağlı olan reşit olmayan öğrenciler ve aileleri” ile ilgili bilgi ve “ne zamandan beri dini inançlarına bağlı oldukları (ne zamandan beri tesettüre girdikleri)” ile ilgili “açıklayıcı materyallern” polise sunmalarını talep ediyor. Ayrıca, polis, İslam’ın hangi eğilimlerini izlediğini anlamak için okul psikoloğunun öğrencilerle konuşmalarına ilişkin belgeleri de istedi" diye kaydetti.

Nagiyev, “polisin anayasal din ve vicdan özgürlüğü hakkını ihlal ettiğini ve ebeveynlerin rızası olmadan reşit olmayan çocukların kişisel verilerinin yasa dışı bir şekilde toplanmasını sağladığını" ifade etti.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nın diğer dinlerin temsilcileri ile değil özellikle Müslümanlarla ilgilendiğine dikkat çeken avukat, polisin talebinde dini temelli ayrımcılık yapıldığını söyledi.

Tataristan Dışişleri Bakanlığından ise okullara böyle bir talebin gönderilmediği yönünde açıklama yapıldı.