Kanada’nın Kıyiv Büyükelçisinden Kırım idari sınırına ziyaret

Kanada’nın Kıyiv Büyükelçisi Larisa Galadza, 26 Eylül 2020'de işgal altındaki Kırım ile Herson Bölgesi arasındaki geçici idari sınırda bulunan kontrol noktasını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2020 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2020 19:27
https://www.qha.com.tr/

Kanada’nın Kıyiv Büyükelçisi Larisa Galadza, 26 Eylül 2020'de işgal altındaki Kırım ile Herson Bölgesi arasındaki geçici idari sınırda bulunan kontrol noktasını ziyaret etti.

Diplomata Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç eşlik etti.

Korineviç konuya ilişkin açıklamasında, “Herson Bölgesi ile işgal edilen Kırım arasındaki idari sınırı ziyaret bizim için çok özeldir. Orası sadece vatandaşlarımızın giriş-çıkışını sağlayan stratejik bir tesis değil, orası Kırım’da ikamet eden akrabalarını veya arkadaşlarını ziyaret eden insanlarla konuşabileceğimiz bir yerdir. Kırım idari sınırındaki kontrol noktaları Kırımlıları Ukrayna bayrağı ile karşılayan ve burada işgal altında kalan vatandaşları kimse unutmadığını hatırlatan bir yerdir.” ifadelerini kullandı. 

KANADA'NIN UKRAYNA'YA VERDİĞİ DESTEK ÇOK BÜYÜK

Korineviç, Ukrayna için Kanada gibi güvenilir uluslararası ortaklara gerçek durumu göstermenin çok önemli olduğunu da belirtti.

Korineviç, Kanada’nın Ukrayna’ya çok büyük destek verdiğini vurgularken, “Kanada, işgale ilk tepki veren ve Rusya’ya yaptırımlar uygulayan ilk devletlerden oldu. Şimdi de Kanada, Kırım'ın işgalinin sona erdirilmesi için Ukrayna’ya destek vermeye devam ediyor.” dedi.

Daha önce bilindiği gibi Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, NATO’nun Ukrayna Temsilciliği Başkanı Aleksandr Vinnikov ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Rus işgali altında bulunan Kırım’daki durum ve Kırım Tatar halkının haklarının korunması konuları ele alındı.