Kan grubu A olanların koronavirüse yakalanma riski daha mı yüksek?

American Society of Hematology'nin dijital açık erişimli dergisi Blood Advances'te yayımlanan çalışmaya göre Kovid-19 ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Blood Advances'teki çalışmada kan grubu A olanların Kovid-19'a yakalanma riskinin daha yüksek olabileceği sonucu çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 22:20
https://www.qha.com.tr/

American Society of Hematology'nin dijital açık erişimli dergisi Blood Advances'te yayımlanan çalışmaya göre, koroavirüs ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Blood Advances'teki çalışmada kan grubu A olanların Kovid-19'a yakalanma riskinin daha yüksek olabileceği sonucu çıkarıldı.

American Society of Hematology'nin dijital açık erişimli "Blood Advances" adlı dergisinde dün yayımlanan çalışmaya göre Kovid-19 ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Söz konusu araştırmada, özellikle kan grubu A olanların yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma ihtimalinin daha yüksek olabileceği saptandı.

"KOVİD-19 ÖZELLİKLE A GRUBU KANI ETKİLİYOR"

Çalışma sonucuna göre koronavirüsün özellikle solunum hücrelerinde bulunan A grubu kanı etkilediği vurgulandı.Laboratuvar deneyleri ile Kovid-19'un enfeksiyonu hızla başlatacak şekilde hücrelere doğrudan bağlayan bölümünün, aynı zamanda A grubu kanla ilişkili eşsiz moleküllere tutunduğu tespit edildi.

A KAN GRUBUNUN RİSK DURUMU TEKRAR GÜNDEMDE

Kan grubu A olanlarda Kovid-19 görülme oranının daha yüksek olduğu ve daha ağır semptomlar geliştirme eğilimi tespiti daha önceden yapılan çalışmalarda da gündeme getirilmişti.Ayrıca, kan grubu 0 olanların ise Kovid-19'a karşı büyük ölçüde daha dirençli olduğu belirlenmişti.