Kaçakçılık operasyonu: Piton derisi işlemeli dini kitap ve çok sayıda tarihi eserle yakalandılar

Şanlıurfa'da, tarihi eser kaçakçılaraına yönelik kritik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda Ortaçağ'dan ve eski Mısır uygarlığından kalma, üzerine figürlerin işlendiği piton derisi ile çeşitli dini kitaplar ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2021 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2021 16:11
https://www.qha.com.tr/

Şanlıurfa'da, tarihi eser kaçakçılarına yönelik kritik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, Ortaçağ'dan ve eski Mısır'dan kalma, üzerine figürlerin işlendiği piton derisi ile çeşitli dini kitaplar ele geçirildi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bugün tarihi eser kaçakçılarına yönelik iki aylık teknik ve fiziki takip sonucunda merkez Haliliye ilçesindeki bir adrese operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında sihir ve muska olarak kötü ruhları kovmak, uzak tutmak amacıyla Ortaçağ'a kadar kullanıldığı ve Mısır kökenli olduğu düşünülen, üzerine elle işlenmiş çok sayıda figürün bulunduğu yaklaşık 4 metre uzunluğunda piton derisi ele geçirildi.

5 DİNİ KİTAP VE PARŞÖMEN ELE GEÇİRİLDİ

Aynı zamanda yine Ortaçağ'dan kaldığı değerlendirilen 5 dini kitap, iki deri üzerine el yazması dini yazıt, iki kitap kutusu ve dini yazıların bulunduğu parşömen bulundu.

​​​​​​​Gözaltına alınan iki şüphelinin, adli işlemleri için Jandarma Komutanlığına götürüldüğü öğrenildi.