İzmir Ukraynalılar Derneğinden Ukrayna'ya barışçıl destek eylemi

İzmir Ukraynalılar Derneğinden Türkiye'deki Ukrayna dernekleriyle ortak Ukrayna'ya barışçıl destek eylemi

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2022 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2022 17:25
https://www.qha.com.tr/

İzmir Ukraynalılar Derneği, Türkiye'deki tüm Ukrayna dernekleriyle birlikte Ukrayna'ya destek amacıyla barışçıl bir eylem düzenliyor. Eylemle; Rusya ile savaşın eşiğindeki Ukrayna devletine ve halkına desteklerin iletilmesi, Ukrayna'ya verdiği destekler için de Türk halkına teşekkürlerin sunulması amaçlanıyor.

İzmir Ukraynalılar Derneği, Türkiye'deki tüm Ukrayna dernekleriyle birlikte, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğunun da destekleriyle 12 Şubat 2022 tarihinde saat 13:00'te Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelerek Ukrayna'ya destek eylemi düzenleyecek. İzmir Ukraynalılar Derneğinin destek eylemi duyurusunda yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

"İzmir Ukraynalılar Derneği olarak Türkiye'deki tüm Ukrayna dernekleriyle birlikte hareket ederek ve Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ile Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğundan destek alarak barışçıl bir eylem düzenlemekteyiz. Ukrayna devletine ve halkına desteklerimizi iletmek, Ukrayna'ya verdiği destekler için Türk halkına teşekkürlerimizi sunmak için toplanıyor, basın açıklamasından sonra Kordon'da kısa bir yürüyüş yapacağız.

Tarih: 12 Şubat 2022Saat: 13:00Toplanma yeri: Gündoğdu Meydanı"