İstanbul’da Ukrayna Deniz Kuvvetleri için inşa edilen savaş gemisinin omurga döşeme töreni yapıldı

İstanbul’da Ukrayna Deniz Kuvvetleri için inşa edilen savaş gemisinin omurga döşeme töreni yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2021 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2021 19:39
https://www.qha.com.tr/

Türkiye ile Ukrayna'nın ortak inşa ettiği Ada tipi korvetin omurga döşeme töreni gerçekleşti. Törene, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa katıldı.

İstanbul’da bugün Ukrayna Deniz Kuvvetleri için inşa edilmeye başlayan Ada tipi korvet omurga döşeme töreni yapıldı. Törene, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa liderliğinde Ukrayna Savunma Bakanlığı heyeti katıldı. Ukrayna Deniz Kuvvetleri basın servisinden yapılan açıklamada, korvet inşaatının 28 Nisan 2021 tarihinde başladığı ve Türk denizcilik geleneğine göre gemi gövdesinin bir kısmının inşasından sonra omurga döşeme töreninin yapıldığı belirtildi. 

ADA KORVETİ, UKRAYNA'YA 2024 YILINDA TESLİM EDİLECEK

İki ülke arasında imzalanan sözleşmeler çerçevesinde 2022 yılında korvet Ukrayna’ya sevk edilecek ve 2024 Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek.

ADA SINIFI KORVETAda Sınıfı Korvet; hava, suüstü ve sualtı hedeflerinin tespiti, konumunun belirlenmesi, sınıflandınlması, teşhisi ve imhasını gerçekleştirebilir ve Deniz Topçu Ateşi Desteği sağlayabilir. Korvetler, her tür potansiyel tehdidi önlemenin yanı sıra deniz gözetleme ve devriyesi, kıyı ve altyapısı korunması, Münhasır Ekonomik Bölge denetlemesi ve gözetimi gibi deniz operasyonlarını da icra edebilir.