İşgalcilerin propagandasına alet oldu: Filistin müftüsü Kırım'a yasa dışı ziyaret düzenledi

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin yasa dışı olarak düzenlediği sözde “Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu”nu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:34
https://www.qha.com.tr/

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin yasa dışı olarak düzenlediği sözde “Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu”nu ziyaret etti.

Kımın sözde Bakanlar Kurulu’nın internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Hüseyin, Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov’la bir araya geldi.

http://qha.com.tr/haberler/rusya-kirim-isgalini-mesrulastirma-pesinde-simdi-de-azerbaycan-meclis-baskanini-davet-ettiler/19241/ İŞGALCİ RUSYA'YA ÖVGÜ!

Görüşme sırasında Hüseyin, Kırım’ı “Rus toprağı” nitelendirdi ve işgal edilen yarımadanın “Müslüman altyapısının gelişimi konusunda Rusya Federasyonu’ndaki en iyi bölgelerden biri olduğunu” ileri sürdü.

İşgalcilerin Kırım Tatarlarına uyguladığı sistematik baskıları görmezden gelen Hüseyin yaptığı konuşmada, “Rusya’da Kırım’da bulunarak Müslümanların diğer din temsilcileriyle aynı haklara ve şartlara sahip olduğunu görüyoruz. Beni foruma davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum, çünkü bu Rus-Arap ilişkilerinin gelişimi ve güçlenmesine yardımcı olacak.” diye kaydetti.

http://qha.com.tr/haberler/bu-sefer-rol-icabi-degil-hollywood-yildizi-yine-isgalci-rus-propagandasina-alet-olacak/15554/

Ayrıca görüşme sırasında Kudüs ve Filistin Müftüsü, işgalci yönetimine Filistin Başkanı Mahmud Abbas’ın selamını iletti.

Görüşmeye Kırım’ın sözde Müftüsü Emirali Ablayev ve Rusya Müslümanları Dini İdare Başkanı ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de katıldığı belirtildi.

İşgalci yönetiminin Kırım Tatarlarına karşı uyguladığı baskıları devam ederken, Kudüs ve Filistin Müftüsünün işgalci Rus yönetimine övgü yağdırması dikkat çekti.

Rusya yönetiminin Kırım’ın işgalini meşrulaştırmak adına propaganda mahiyetinde çeşitli atılımlar gerçekleştirdiği biliniyor. İşgali meşrulaştırmak için sık sık yasa dışı ziyaretlerle politikacıları ve sanatçıları yarımadaya getirerek propaganda faaliyeti yürütmeye devam ediyor.

http://qha.com.tr/haberler/rus-propagandasi-is-basinda-istanbul-da-kirim-in-isgalini-siradanlastirma-cabalari/6326/