İşgalcilerin baskılarına rağmen Kırım’da tek kişilik eylemler devam ediyor

Kırım Tatarları, işgalcilerin baskılarına karşın soydaşlarını yalnız bırakmamak için tek kişilik eylemler düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:11
https://www.qha.com.tr/
http://qha.com.tr/haberler/kirim-tatari-baba-isgalcilerce-alikonulan-oglunun-sesi-oldu-oglum-terorist-degil/16707/

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Akmescit (Simferopol) bölgesindeki Kulçuk (Rodnikovo) köyünde Kırım Tatarı Şevket Kelamov, işgal güçlerinin Kırım Tatarlarına baskı yapmak amacıyla uydurduğu sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde tutuklanan damadı Edem Smailov’a destek vermek için tek kişilik eylem düzenledi.

Kelamov, “Benim damadım terörist değil” yazılı pankartla tek kişilik eylem gerçekleştirdi.

Daha sonra eylemle ilgili açıklama yapan Kelamov, “Kezlev karayolunda durdum. Bazı sürücüler geçerken hızlarını  yavaşlattı, bazıları destek göstermek için korna çaldı. Yarım saat sonra köyün muhtarı yanıma geldi. Neden pankart açtığımı sordu. Ben kızımın bir yıldır eşinden ayrı olduğunu anlattım. Cuma günü mahkeme duruşması yapılmıştı. Eşi, anne-babası geldi, duruşma ise kapalı olarak yapıldı. Muhtar bana neden örneğin Ruslan Balbek’e yazılı şikayette bulunmadığımı sordu. Ben ise ona yönetimin sorunlarımızı önemsemediğini söyledim. 15 dakika sonra polis görevlileri geldi. Polis görevlisi pasaportumu istedi, fotoğrafını çekti. Daha sonra beni videoya çekti, nerede yaşadığımı sordu. Arabalarına binmemi istediler, ama ben istemediğimi söyledim. Ardından polis uzaklaştı. ” diye kaydetti.

Bilindiği gibi dün Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde sözde polis görevlileri tek kişilik eylem düzenleyen siyasi tutsak Kırım Tatarı Enver Mamutov’un annesi Zarema Mamutova ile eşi Aliye Mamutova’yı birkaç saat alıkoymuştu.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-da-tek-kisilik-eylemler-bile-isgalcileri-rahatsiz-ediyor-siyasi-tutsak-mamutov-un-annesi-ve-esi-alikonuldu/17118/