İşgalci güçlerin saldırısı sonucu Donbas’ta bir Ukraynalı asker hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2022 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2022 12:24
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini işgal altında tutan Rusya destekli silahlı güçler, Ukrayna ordusunu provoke etmek amacıyla düzenledikleri saldırıları artırdı. İşgalci güçlerin bugün 19 saldırı düzenlediği ve saldırılar sonucu bir Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rus propagandası Ukrayna’nın güya saldırı hazırlıkları yaptığı konusunda yalan haberler yayarken Donbas bölgesini işgal eden Rusya destekli silahlı güçler, Ukrayna birliklerine düzenlediği saldırıların sayısını önemli ölçüde arttırdı. İşgalci güçler, dün Ukrayna birliklerine yönelik 66 saldırı gerçekleştirirken, bu sabah 19 saldırı düzenledi. 

Rusya destekli işgalci güçlerin, 122 mm topçu, 120 mm ve 82 mm havan, çeşitli bomba atar sistemleri kullanarak Ukraynalı birliklerine saldırı düzenlediği ve saldırılar sonucu bir Ukraynalı askeri hayatını kaybettiği aktarıldı.

AYRILIKÇILAR, UKRAYNA’NIN SALDIRIYA HAZIRLANDIĞINI İDDİA EDİYOR

İşgalciler Ukrayna’nın güya saldırı operasyonu başlatmaya veya kimyasal bir tesiste sabotaj düzenlemeye hazırlandığını iddia ediyor. 

Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kurduğu sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti liderleri dün yayımladıkları videoda, Donbas’taki durumun kötüleştiğini iddia ederek başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere bölge sakinlerini kitleler halinde Rusya’ya tahliye etmeye başladıklarını bildirdi.

KULEBA İŞGALCİLERİN  İDDİALARI YALANLADI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rus propagandasının Ukrayna ile ilgili yaydığı iddiaları yalanladı. Kuleba, Ukrayna’nın işgal altında bulunan Donbas bölgelerine herhangi bir saldırı operasyonu veya sabotaj düzenlemeyi planlamadığını belirtti.