İşbirlikçi Kovitidi'den Kırım işgali ile ilgili çizgi film teklifi

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosunun eski milletvekili, günümüzde ise Rusya’nın sözde Kırım senatörü Olga Kovitidi yeni propaganda fikrini ortaya attı. İşbirlikçi Kovitidi, çocukların bilinç altına Kırım’ın işgalinin iyi olduğunu anlatan çizgi filmler ve bilgisayar oyunları hazırlama teklifinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2021 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 19:57
https://www.qha.com.tr/

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosunun eski milletvekili, günümüzde ise Rusya’nın sözde Kırım senatörü Olga Kovitidi yeni propaganda fikrini ortaya attı. İşbirlikçi Kovitidi, çocukların bilinç altına Kırım’ın işgalinin iyi olduğunu anlatan çizgi filmler ve bilgisayar oyunları hazırlama teklifinde bulundu.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde, Rusya Savunma Bakanlığı ile birlikte dün düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuşan sözde Kırım Senatörü Olga Kovitidi, Kırım’ın Rus işgalini konu alan çizgi filmler ve bilgisayar oyunları hazırlama teklifinde bulundu.

KOVİTİDİ: BİLİNÇALTI MESAJ VERMELİYİZ

İşbirlikçi Koviditi, “Kırım’ın Rusya ile birleşmesi" hakkında çekilen çizgi filmler ve bilgisayar oyunları yaratmak gerek. Bir nevi bilinçaltı düzeyine neyin iyi neyin kötü olduğunu yerleştiren bütüncül bir konsepte ihtiyacımız var. Bunun için özel eğitim alan insanlar var, bırakın bu işi yapsınlar.” dedi.

Kovitidi’ye göre, Rus medyada ve internette Kırım’da 2014’te yaşanan olaylarla ilgili “yetersiz bilgilendirme çalışması” yapılıyor.