İrlandalı vatandaşın Zelenskıy'ın paylaşımına yaptığı "Osmanlı" yorumu gündem oldu

İrlandalı vatandaşın Zelenskıy'ın paylaşımına yaptığı "Osmanlı" yorumu gündem oldu

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 09:05
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ukrayna'ya verdiği destekten dolayı sosyal medya hesabından teşekkür etti. İrlandalı bir vatandaşın Zelenskıy’ın paylaşımına yaptığı yorum gündem oldu. İrlandalı vatandaş, Osmanlı’nın 175 yıl önce İrlanda’ya yaptığı yardımı hatırlatarak Osmanlı’ya teşekkür etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya üzerinden Rus işgaline karşı Ukrayna'ya verdiği destek için teşekkür etti. Zelenskıy, sosyal medya hesabından Erdoğan’a Ukrayna'ya olan desteğinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy’ın Erdoğan’a teşekkür ettiği paylaşımın altına İrlandalı bir vatandaş Osmanlı’nın İrlanda’ya yardımlarını hatırlatarak teşekkür etti. İrlandalı vatandaş, “İhtiyacımız olduğunda kıtlık varken Türkiye (Osmanlı) bizim de yardımımıza gelmişti, hiçbir zaman unutmadık. Kıtlık zamanı Osmanlı Sultanı I. Abdülmecid adaya 1.000 Pound maddi yardım ve gemiler dolusu tahıl ve yiyecek taşıyan gemiler gönderdi” şeklinde açıklama yaptı.

İrlanda’da 1845 yılında Büyük Kıtlık yaşanmıştı. Kıtlık,7 yıl sürerken İngiliz yönetimi İrlanda’da bir milyondan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

TÜRKİYE’NİN UKRAYNA’YA YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Ukrayna’ya Türkiye’den destekler devam ediyor. Türk Kızılay'ı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rusya’nın işgal başlatmasının ardından Ukrayna’daki siviller için yardım göndermeye devam ediyor. Türkiye’den Ukrayna’ya işgalinin 5. gününde ekonomik destekler sağlanırken gıda, battaniye, yatak ve hijyen malzemeleri de toplanıyor.