İçişleri Bakanlığından 56 saatlik kısıtlama öncesi açıklama!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam 21.00'de başlayacak. İçişleri Bakanlığı hafta sonunu kapsayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada saat 21.00'de başlayacak kısıtlama öncesi uyarılara dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 19:16
https://www.qha.com.tr/

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam 21.00'de başlayacak. İçişleri Bakanlığı hafta sonunu kapsayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada saat 21.00'de başlayacak kısıtlama öncesi uyarılara dikkat çekildi.

İçişleri Bakanlığından 56 saatlik kısıtlama öncesi uyarılara dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bugün saat 21.00'de başlayıp 8 Şubat Pazartesi sabah 05.00’te sona ereceği hatırlatıldı.

HANGİ İŞLETMELER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması sırasında vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada; market, manav, kasap, fırın gibi işletmelerin 17.00'ye kadar açık olacağı bildirildi.Uygulama kapsamında, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler bugün saat 20.00’ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Belirtilen süre içerisinde bu işletmeler telefonla ya da internet üzerinden aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

EVLERE SERVİS DEVAM EDECEK

Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı türündeki işyerleri ise bugün saat 20.00’ye kadar paket servis+ gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu işyerleri Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

CUMARTESİ-PAZAR SADECE EKMEK SATAN YERLER AÇIK OLACAK

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.Online sipariş firmaları da cuma, cumartesi ve pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.

YÜRÜME MESAFESİNDEKİ YERLERDEN ALIŞVERİŞ SERBEST

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde vatandaşlar ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebilecek.

"YOĞUNLUĞA SEBEP OLUNMASINA GEREK YOK"

Diğer yandan sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı düşüncesiyle, temel ihtiyaç malzemesi temin edilecek yerlerde yoğunluğa sebep olunmasına gerek olmadığına dikkat çekildi.Ayrıca açıklamada sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı saat 21.00’den önce vatandaşlardan evlerinde/ikametlerinde olacak şekilde hareket etmeleri, trafikte oluşabilecek yoğunluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almaları istendi.