Hırvatistan, Rus Büyükelçiliğinden 24 görevliyi istenmeyen kişi ilan etti

Rusya ordusunun Ukrayna'daki vahşi saldırganlığı ve çok sayıda suç işlediği nedeniyle Hırvatistan, Rusya'nın Zagreb Büyükelçiliğinde görevli 18 diplomat ile 6 idari ve teknik personeli istenmeyen kişi ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 19:19
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıları ile işlediği savaş suçları ve insan hakları nedeniyle Hırvatistan, Rusya'nın Zagreb Büyükelçiliğinde görevli 18 diplomat ile 6 idari ve teknik personeli istenmeyen kişi ilan etti.

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığından 11 Nisan 2022 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın "Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırılarının ve çok sayıda suçunun en güçlü şekilde kınandığı" mesajını iletmek üzere Zagreb'taki Rusya Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı.

UKRAYNA TOPRAKLARINDAN ÇEKİLME ÇAĞRISI

Rus Büyükelçiye, ülkesinin askeri faaliyetlerini acilen durdurması, Rus birliklerini tüm Ukrayna topraklarından geri çekmesi, sivil halk için acil tahliye yollarını açması ve bölgeye insani yardım sağlanması çağrısı iletildi. Öte yandan Zagreb yönetimi, Rus savaş suçlularının adalete teslim edilmesi beklentisini yineledi.

"RUS SAVAŞ SUÇLULARI ADALDETE TESLİM EDİLMELİ"

Bu kapsamda, Viyana Sözleşmesi uyarınca, Zagreb'deki Rus Büyükelçiliğinde görevli 18 diplomat ile 6 idari ve teknik personelin istenmeyen kişi ilan edildiği bildirildi.