Herson bölgesinde, Kırım'daki Rus askerlerinin video gözetimi artırıldı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 16:33
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Birleşik Güçler Komutanlığı, Herson bölgesi topraklarından işgal altında bulunan Kırım'daki Rus ordusunun video gözetimini güçlendirmek için bir dizi ek önlem alındığını bildirdi.

Komutanlığın basın servisinden bugün yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Birleşik Güçler Komutanı Sergiy Nayev, "Geçtiğimiz ay devamında, geçici işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti topraklarında şu anda bulunan Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri birimlerini izleme sistemini iyileştirmek için pek çok çalışma yaptık." dedi.

Kırım ile Herson bölgesi arasında bulunan idari sınırdaki askeri faaliyeti izlemek için tasarlanmış tüm teknik video gözetim cihazlarının nicel ve nitel göstergelerinin önemli ölçüde artırıldığını kaydeden Nayev, "Gözetim kameralari görüş alanlarında "kör" bölge kalmayacak şekilde yerleştirilmiştir. Böylelikle her hava koşulunda ve her durumda her gün, gündüz ve gece düşmanı yakından takip etmeyi ve böylece niyetlerini önceden ortaya çıkarmak için koşullar oluşturmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Daha önce, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Birleşik Güçler Komutanı Sergiy Nayev, Rus işgali altındaki Kırım’da 32 bin 500 Rus askerinin konuşlandırıldığını bildirmişti.

1+1 televizyon kanalında yayınlanan bir programa konuk olarak katılan Nayev, işgal altındaki Kırım’da 200 zırhlı araç, 31 tank, 100 topçu sistem, 34 savaş helikopteri, 63 savaş uçağı, 684 askeri teçhizat ve 32 bin 500 Rus askerinin konuşlandırıldığını teyit etti.