Hayır kurumları Evkaf Vakfı ve Hasene Derneğinden Ukrana'da gıda kampanyası

Müslüman hayır kuruluşları Evkaf Vakfı (Ukrayna) ve Hasene Derneği (Almanya), Ukrayna'nın bir sıra kentinde "Sofralarda Yiyecek Bol Olsun" isimli gıda dağıtım kampanyası başlattı. Kampanya'nın 25 Mart'a kadar devam edeceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2021 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2021 19:23
https://www.qha.com.tr/

Müslüman hayır kuruluşları Evkaf Vakfı (Ukrayna) ve Hasene Derneği (Almanya), Ukrayna'nın bir sıra kentinde "Sofralarda Yiyecek Bol Olsun" isimli gıda dağıtım kampanyası başlattı. Kampanya'nın 25 Mart'a kadar devam edeceği belirtildi.

Hayır Kuruluşları, Evkaf Vakfı (Ukrayna) ve Hasene Derneği (Almanya) Ukrayna'da "Sofralarda Yiyecek Bol Olsun" adlı gıda paketi dağıtım kampanyası başlattı.

Evkaf Vakfı Proje Koordinatörü Elvin Kadırov, QHA'ya yaptığı açıklamada, 20 Mart 2021 tarihinde başlayan kampanyanın Lviv, Drogobıç, Vinnıtsya,Lutsk, Mıkolayiv, Dnipro, Odesa, Herson ve Kıyiv kentlerini kapsadığını belirterek şöyle anlattı:

"Gıda paketlerini Kırım'ı terk etmez zorunda kalan ihtiyaç sahibi Kırım Tatar aileleri ve ihtiyacı olan diğer insanlara dağıtılacak. Öncelikli kategoriler, maddi sorunları olan aileler, beş veya daha fazla çocuklu geniş ailelerin üyeleri, ayrıca geçimini sağlayan kişisi olmayanlar ve diğerleri."

KAMPANYA 25 MART TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

Kadırov, ağırlığı 30 kilodan fazla olan gıda paketlerinde yağ, un, şeker, bakliyat, balık konserveleri, süt reçeli ve diğer ürünlerin yer aldığını kaydetti. Kampanya 25 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek.

Kampanya, Hasene Uluslararası Yardım Derneğinin, dünyanın farklı ülkelerinde düzenlediği ve artık güzel bir gelenek haline gelen kampanyalarından sadece biri. Ancak Evkaf Vakfı ile işbirliği memorandumunun imzalanmasından sonra Vakıf 2020'den itibaren Ukrayna'da da çalışmaya başladı.

KADIROV: KAMPANYA BÖLGELERİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Kadırov, "2020 yılının Aralık ayında bağımsızlık Meydanı'nda (Kıyiv) ücretsiz öğle yemeği dağıttık. Ramazan ayında bu gıda paketi dağıtım kampanyasını tekrar düzenlemek istiyoruz, zira koronavirüs salgını nedeniyle camilerde iftarlar düzenlenemeyecek. Böylelikle ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi yardımında bulunabiliriz. Ayrıca kampanyanın düzenleneceği bölgelerin sayısını artırmak istiyoruz." dedi.

EVKAF VAKFI2013 yılında Kıyiv’de faaliyete geçmiş bir hayır kurumudur. Vakıf, pandemi, doğal afet ve benzeri durumlarda ihtiyaç sahiplerine yiyecek yardımından tedavi yardımına kadar çeşitli yardım projeleri yürütmektedir.

HASENE YARDIM DERNEĞİAlmanya’daki Türk toplumu tarafından 2010 yılında kurulmuştur. Hasene kelimesi Arapça iyilik, güzellik ve merhamet anlamına gelmektedir. Dernek ağırlıklı olarak, Afrika’da projeler yürütmektedir. İhtiyaç sahiplerine maddi yardım sağlayan derneğin, katarakttan kurtulmak isteyip de imkanı olmayanların ücretsiz ameliyat olmalarını da sağlıyor. Ayrıca Afrika’daki kurak şehirlerde içme suyu kuyusu açan derneğin daha pek çok projesi bulunuyor.