Harkiv’de bir Rus hava savunma sistemi imha edildi

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2022 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2022 16:04
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusu, Harkiv bölgesindeki Rus uçaksavar sistemini imha etti. Sınır muhafızları tarafından yapılan operasyonun görüntüleri yayınlandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi yedinci ayına girerken, Harkiv bölgesindeki çatışmalar şiddetleniyor. İşgalci Rus ordusu bölgeye yoğun bir askeri sevkiyat gerçekleştiriyor. Rus hava savunma sistemi ZSU-23-4’ün (Şilka), Ukrayna topçusu tarafından imha edildiğine dair bir video yayınlandı.

Ukrayna Sınır Muhafızlarının resmi YouTube kanalında paylaşılan videoda, keşif görevi yapan bir insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edilen ve daha sonrasında Ukrayna topçuları tarafından imha edilen hava savunma sistemi görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=9lgB9V6eUOA

Video metninde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Harkiv bölgesindeki Sınır Muhafızları, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin tüm üyeleriyle birlikte işgalcileri dizginlemeye ve onlara maksimum kayıp verdirmeye devam ediyor.

Sınır Muhafızları, İHA yardımlarıyla yapılan hava keşifleri sırasında bir düşman uçaksavar aracını tespit etti. Devlet Sınır Teşkilatı askerleri, hedefin bilgi ve koordinatlarını derhal Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin topçu birimine aktardı. Sağlanan koordinatlara göre, topçular, düşmanın teçhizatının imha edilmesiyle sonuçlanan bir operasyon düzenledi.

Savunma Kuvvetleri mensupları Ukrayna'yı savunmaya ve Rus işgalcilerini yok etmeye devam ediyor.

Ukrayna toprakları geçici olarak düşman tarafından işgal edildi. Yakın gelecekte askerlerimiz bu toprakları düşmandan geri alacaktır. Hatırla bunu! Ukrayna'ya zafer!”