G7 ülkeleri: Rusya, Ukrayna'ya verdiği zarardan sorumlu tutulacak

G7 ülkeleri: Rusya, Ukrayna'ya verdiği zarardan sorumlu tutulacak

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 03:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 03:32
https://www.qha.com.tr/

Üyeleri arasında Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'nın olduğu G7 ülkelerinden Rusya'nın Ukrayna saldırısına ilişkin ortak açıklama geldi. G7'den yapılan ortak mesajda, "Rusya, Ukrayna'ya verdiği zarardan sorumlu tutulacak" denildi.

G7 ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ve Ukrayna'nın ordusuyla ve halkıyla direnişi devam ediyor. G7 askeri saldırganlığından dolayı Ukrayna’ya ve halkına verdiği her türlü zarardan Rusya'nın sorumlu tutulacağını duyurdu. G7 ülkelerinin Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi ile yaptığı video konferansa ilişkin basın açıklaması yapıldı. Toplantıya, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba da katıldı.

"RUSYA, UKRAYNA'DA VERDİĞİ ZARARDAN SORUMLU TUTULACAK"

Yapılan açıklamada, "Bakanlar Rusya'nın barışçıl, demokratik ve bağımsız bir ülkeye kasıtlı ve sebepsiz saldırının neden olduğu anlamsız can kayıplarından ve yıkımından duydukları dehşeti dile getirdi. Bakanlar Rusya’dan, Ukrayna’ya, onun sivil halkına ve alt yapısına devam eden saldırılarını derhal durdurmasını ve silahlı kuvvetlerini derhal geri çekmesini istedi" ifadesi kullanıldı.

Belarus’a yönelik sert ve eşgüdümlü yaptırımlar Bakanların dünya barışının ve uluslararası güvenlik temelinin yanında uluslararası hukuk normlarının ihlalinin cevapsız kalmaması konusunda mutabık kaldığı aktarılan açıklamada, "Rusya, Ukrayna'ya ve halkına, ayrıca uluslararası kuruluşlara ve onların mallarına askeri saldırganlığıyla verdiği her türlü zarardan sorumlu tutulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.