Fiyat İstikrarı Komitesi, Bakan Nebati başkanlığındaki ilk toplantısının ardından göreve başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayata geçirilen Fiyat İstikrarı Komitesi yarın ilk toplantısını Hazine ve Maliye Bakanı'nın başkanlığında yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2021 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 17:33
https://www.qha.com.tr/

 30 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayata geçirilen Fiyat İstikrarı Komitesi, yarın ilk toplantısını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında yapacak.

Piyasadaki gelişmeleri yakından takibi, fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi ve sürdürülmesine katkı sağlamak amaçlarıyla kurulan Fiyat İstikrarı Komitesi, yarın saat 11.00'de ilk toplantısını yapacak. Bakan Nebati başkanlığında yapılacak ilk toplantıda enflasyon konusundaki önlemler görüşülecek. Ana gündemi "Enflasyon Gelişmeleri ve Önümüzdeki Dönem Enflasyon Görünümüne İlişkin Riskler" olarak duyurulan toplantıya pek çok önemli isim katılırken; Fiyat İstikrarı Komitesinin sekretarya hizmetleri, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülecek.

FİYAT İSTİKRARI KOMİSYONUNDA KİMLER GÖREV ALIYOR?

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı, Strateji ve Bütçe Başkanı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanından oluşuyor. Bu isimlere ek olarak Fiyat İstikrarı Komitesi, gerekli görmesi halinde ilgili sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör temsilcilerini de toplantılarına davet edebiliyor.

FİYAT İSTİKRARI KOMİTESİNİN GÖREV VE YETKİLERİ NELER?

Fiyat İstikrarı Komitesi, Para ve maliye politikaları arasındaki eşgüdümü gözetmek suretiyle fiyat istikrarını sağlamaya yönelik yapısal politika önerileri geliştirmek, fiyat istikrarını tehdit eden riskleri izleyerek alınması gereken tedbirleri belirlemek ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından uygulanmasını sağlamaya yönelik kararlar almak olacak. Kamu tarafından belirlenen ya da yönlendirilen fiyatların, fiyat istikrarı odağında uygulanmasını sağlamaya yönelik kararlar almak görev ve yetkileri kapsamında kurulmuştur.