Finlandiya'dan Ukrayna'ya askeri ekipman desteği

Finlandiya, Ukrayna'ya 2 bin kurşun geçirmez yelek, 2 bin miğfer, 100 sedye ve 2 acil tıbbi bakım istasyonu için ekipman göndermeye karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 02:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 02:54
https://www.qha.com.tr/

Finlandiya, Ukrayna'ya 2 bin kurşun geçirmez yelek, 2 bin miğfer, 100 sedye ve 2 acil tıbbi bakım istasyonu için askeri ekipman gönderme kararı aldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından demokratik ülkelerden Ukrayna'ya destek amaçlı mali ve askeri silah ve ekipman yardımları gelmeye devam ediyor. Finlandiya, Ukrayna'ya daha önce de mali desteklerde bulunmuştu. 27 Şubat 2022 tarihinde Finlandiya, Ukrayna'ya yardımları artırmaya, askeri ekipmanlar göndermeye karar verdi.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Finlandiya Ukrayna'ya 2 bin kurşun geçirmez yelek, 2 bin miğfer, 100 sedye ve 2 acil tıbbi bakım istasyonu için ekipman gönderecek. Ülke, gelecek günlerde AB'nin Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla Ukrayna'ya insani malzeme yardımında da bulunacak.

DAHA ÖNCE MALİ DESTEK VERMİŞTİ

Daha önce, 17 ve 24 Şubat 2022 tarihlerinde de Finlandiya, Ukrayna'ya toplam 14 milyon euroluk mali destek yardımında bulunmaya karar vermişti.

HAVA SAHASINI RUS UÇAKLARINA KAPATMIŞTI

Finlandiya ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle ülkenin hava sahasını Rus uçaklarına kapatma kararı alarak Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine tepki göstermişti.