Filistin Büyükelçisine Kırım'daki etnik ve dini ayrımcılık anlatıldı

Filistin Büyükelçisine Kırım'daki etnik ve dini ayrımcılık anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 15:55
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Filistin’in Ukrayna Büyükelçisi Hashem Dajani ile görüştü. Görüşme kapsamında Ceppar, Rusya'nın işgal ettiği Kırım'daki insan haklarının ve özgürlüklerinin durumu hakkında Filistinli büyükelçiyi bilgilendirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, 31 Ağustos 2020 tarihinde, Filistin’in Ukrayna Büyükelçisi Hashem Dajani ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Emine Ceppar, geçici Rus işgali altında  bulunan topraklardaki insan hakları durumuna, etnik ve dini ayrımcılığa Filistin tarafının dikkatini çekti. Ayrıca Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne, Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Lugansk ve Donetsk illerinin belirli bölgelerinin Rusya tarafından işgalini meşrulaştırma girişimlerine karşı koymaya yönelik uluslararası destek ihtiyacına dikkat çekildi." ifadelerine yer verildi.

Taraflar ayrıca, Orta Doğu bölgesindeki son gelişmeler ve İsrail-Filistin sorununun çözüm perspektifleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

KIRIM’DAKİ BASKILAR

Bilindiği gibi, Kırım’ın işgalci yönetimi Rusya’nın “terörle mücadele” mevzuatını Kırım Tatar ve Ukrain aktivistlere baskı uygulamak için kullanıyor. İşgalciler terörizm şüphesi ve aşırıcılıkla mücadele bahanesiyle işgalci kolluk kuvvetleri evlere baskın, yasa dışı aramalar düzenliyor ve insanları tutukluyor, Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tipteki yöntemlerini kullanıyor.