Farklı kültürler bir arada: Büyükelçilerin eşleri Ankara'daki kahvaltıda buluştu

Türkiye'deki büyükelçilerin eşleri, "Nisan, Yabancı Misyon Şef Eşleri (SHOM) Kahve Sabahı" adı altında Ankara'da düzenlenen kahve etkinliğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 16:48
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'deki büyükelçilerin eşleri, "Nisan, Yabancı Misyon Şef Eşleri (SHOM) Kahve Sabahı" adı altında Ankara'da düzenlenen kahve etkinliğinde bir araya geldi.

Ankara Hilton'daki programın ev sahibi Tetyana Sıbiga

Bu ay ev sahipliğini Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinin yaptığı programa Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga ile eşi Tetyana Sıbiga, SHOM ve Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) üyeleri ile çok sayıda diplomatik misyon şefinin eşi katıldı.

Ankara'da bulunan 40 büyükelçi eşinin davet edildiği kahvaltı öncesi Shom Başkanı Pakistan Ankara Büyükelçisinin eşi Szaza Sirus, bir konuşma gerçekleştirerek etkinliğin sorumluluğunu üslenen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga'nın eşi Tetyana Sıbiga'ya ödül takdim ederek teşekkürlerini bildirdi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter sayfasından kahvaltı etkinliğini paylaşarak, Büyükelçi Andriy Sıbiga'nın eşi Tetyana Sıbiga'nın, Türkiye'deki yabancı büyükelçilerin eşleri, Türk büyükelçilerin eşleri ve iş dünyasından davetlilerin bir araya getirdiği belirtildi. Kahvaltı ve kahve gününün amacının, yardım amaçlı kültürel projeleri hayata geçirmek ve Ukrayna kültürünü tanıtmak olduğu dile getirildi.

4 Nisan'da gerçekleşen kahvaltı ve kahve buluşmasında, Ukrayna Yemek Günleri'nin davetlisi olarak Ankara'da bulunan ünlü Ukraynalı aşçı Yuriy Kovrijenko tarafından sefireler ve davetlilere özel sunumlarıyla Ukrayna mutfağının vazgeçilmezlerinden olan "Meyveli Börek" hazırlanıp ikram edildi.

BÜYÜKELÇİ SIBİGA'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, program çerçevesinde katılım gösteren büyükelçi eşlerine teşekkür ederek kendisinin de bu etkinlikte misafir olduğunu kaydetti. Sıbiga bu tür buluşmaların diplomasi dünyası için çok önemli olduğunu belirterek, "Sizler hanımlar olarak harikasınız. Ülkelerimizi nasıl temsil etmemiz konusunda çok iyi birer örneksiniz." ifadelerini kullandı.

http://qha.com.tr/haberler/farkli-tatlar-ankaralilarla-bulustu-ukrayna-yemek-gunleri-acilis-resepsiyonu/15605/

Büyükelçi, ayrıca Ukraynalı ünlü aşçı Yuriy Kovrijenko'nun davetlisi olduğu Ukrayna Yemek Günleri'nin devam ettiğini ve Ukrayna mutfağını mutlaka tatmaları gerektiğini de hatırlattı.

TETYANA SIBİGA'DAN "UKRAYNA NİSAN'I" HATIRLATMASI

Etkinliğin ev sahibi Tetyana Sıbiga ise konuşmasında, programa katılan tüm konuklara teşekkürlerini bildirerek nisan ayında Ukrayna Büyükelçiliği tarafından organize edilen "Ukrayna Nisan'ı" etkinliklerinin düzenleneceğini duyurdu.

Kahvaltı programı boyunca sefireler, Ukrayna'nın tarihi ve kültürel özelliklerini tanıma imkanı buldu. Etkinlikte, Ankara Ukrayna Derneği Başkanı ve Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yuliya Biletska Mimaroğlu, Ukrayna kültürünü ve dilini Türkiye'de yaygınlaştırmak adına yürüttükleri çalışmalar hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Ankara'da bulunan Büyükelçi eşlerinin kahvaltı ve kahve günü, Ukrayna opera sanatçısı Olena Şimşek'in konseri ve Ukrayna halk dansları gösterisi ile devam etti.

Etkinliği ev sahibi Ukrayna Büyükelçisi'nin eşi Tetyana Sıbiga ve Ukrayna Yemek Günleri'nin davetlisi ödüllü şef Yuriy Kovrijenko http://qha.com.tr/haberler/lezzet-senligi-basliyor-ukrayna-mutfagi-ankara-da-gorucuye-cikti/14896/