Eskişehir’de Kırım Gelişim Vakfı binası açılışı yapıldı

Kırım Gelişim Vakfı Eskişehir binasının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, “Kırım için zor günler, ayakta kalmamız lazım, bu günlerde soydaşlarımıza destek vermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2022 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2022 19:31
https://www.qha.com.tr/

Kırım Gelişim Vakfı Eskişehir binasının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, “Kırım için zor günler, ayakta kalmamız lazım, bu günlerde soydaşlarımıza destek vermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de Kırım Gelişim Vakfı binasının açılışı gerçekleşti. Açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Derneği Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Üyesi Oya Deniz Çongar Şahin, Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şube Başkanı Haluk Yaşayanlar, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt, Kırım Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Av. Uğur Yaşar Uygun, Dünya Kırım Tatar Kongresi Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Enver Aydoğan ve çok sayıda konuk katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Gelişim Vakfının Eskişehir’de bir binaya sahip olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Kırım Tatarları olarak Türkiye’de nerede yaşarsak yaşayalım amacımız hem Kırım Tatarı için hem de Kırım için çalışmak. Bu tür yerler ise bu çalışmalar için bir zemin, bir altyapı oluşturacaktır. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah daha iyi çalışmalar için vesile olur.” dedi.

“KIRIM ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR, DESTEK OLMALIYIZ”

Vakfın kurulması ve binaya sahip olması konusunda çok çaba gösterdiğini belirten Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit destek olan herkese teşekkür ederek, “Faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu çok önemli çünkü bu günler Kırım için zor günler, ayakta kalmamız lazım, bu günlerde destek vermemiz lazım.” dedi.

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt, Eskişehir Kırım Derneğinin Kırım Gelişim Vakfı ile her zaman iş birliği yaptığını belirterek,  “Yeni bina açılışı herkese hayırlı olsun.” diye kaydetti.

Kırım Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Av. Uğur Yaşar Uygun, “Bu binanın vakfa kazandırılmasından dolayı çok memnun oldum. Binaya sahip olmak önemli ama zor günlerden geçiyoruz. İnanıyorum ki binanın vakfın kuruluş amacına uygun olarak kullanılması herkesin katkısı olması ve herkesin elini taşının altına koymasıdır. Herkesin bu çabayı göstereceğini gönülden inanıyorum.” diye belirtti.

“BİR TEŞKİLATIN AYAKTA KALMASI İÇİN BİNAYA SAHİP OLMASI ŞART”

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, binanın iki ay önce satın alındığını aktararak, “Bir teşkilatın ayakta kalması için kendine ait binanın olmasının şart olduğuna inanıyoruz. Buna dayanarak bu binayı satın alarak restore ettik. Bugün de açılış törenini yaptık.” dedi.

Kırım Gelişim Vakfının planlarından bahseden Şilit, Kırım Gelişim Vakfı olarak bu seneki çalışmalarının eğitime ve Kırım Tatarlarının geliştirilmesine odaklandığını belirtti.

“KIRIM’DAKİ SOYDAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Kırım Gelişim Vakfı binasının açılışını Kırım Haber Ajansına değerlendiren Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Bu vakıf açısından kalıcı bir iş. Vakfın rahatlayabilmesi ve iyi hizmetler geliştirebilmesi için ayrıca Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı bölgede bu binanın açılması çok önemli. Amacımız duyarlı vatandaşlarımızın bir araya gelmesini sağlamak. Her şeyden önce tutarlı bir şekilde ne yapmak istediğimizi ortaya koymamız gerekiyor. Kişisel beklentileri bir tarafa bırakarak herkes Kırım’daki soydaşlarımız adına adım atmalı ve her türlü fedakarlığı yapmalı.” dedi.

“KIRIM TATARLARI İÇİN CİDDİ PAZARLIKLAR YAPABİLME POTANSİYELİ VAR”

Bununla birlikte Kazım Kurt ,Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk yapma teklifini değerlendirdi, “Türkiye'nin elinde çok ciddi bir koz var. Putin’le pek çok konuda iş birliği yapabiliyor. Ukrayna ile de özellikle geçen ay ciddi anlaşmalar imzalandı. Farklı ekonomik ve siyasi gelişmeler yakalandı. Türkiye’nin ne Amerika'ya ne de Rusya’ya muhtaç değil. Türkiye yüzyıllardır sürdürülen yurtta barış dünyada barış ilkesi çerçevesinde bir adım atsa, bu adımla bence NATO, ABD’ye karşı hem de Rusya’ya karşı koruma kalkanı oluşturabilir. Burada öne çıkaracağı tek koz Kırım Tatarlarıdır, onların korunması, geliştirilmesi, ana dillerinin, kültürlerinin yaşatılabilmesi adına çok ciddi pazarlıklar yapabilme potansiyeli var.” dedi.