"Esed rejimi Suriye'de yeniden kimyasal silaha başvurdu"

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:01
https://www.qha.com.tr/
http://qha.com.tr/haberler/idlib-de-katil-esed-katliam-yapti/36131/

Esed rejiminin Suriye'de sivillere yönelik kimyasal kullandığını tespit eden Suriye İnsan Hakları Ağı, ABD, Fransa ve İngiltere'nin rejime karşı müdahale sözünü yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) raporunda, Beşşar Esed rejiminin 19 Mayıs 2019'da yeniden kimyasal silah saldırısı düzenlediğinin tespit edildiği açıklandı. Adı geçen raporda, rejimin o tarihte Lazkiye ilinin doğusunda muhaliflerin ve rejim karşıtı askeri grupların kontrolündeki Kebine köyüne zehirli gaz yüklü 3 roketle saldırdığı aktarıldı.

Raporda, geçen sene 7 Nisan'da başkent Şam'ın Doğu Guta Bölgesindeki Duma ilçesine Esed rejimince düzenlenen kimyasal silah saldırısının ardından 14 Nisan 2018'de ABD, Fransa ve İngiltere’nin rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenlediği hatırlatıldı.

ESED REJİMİ, EN AZ 217 KEZ KİMYASAL SİLAH KULLANDI

Hastane kaynakları ve görgü tanıklarından edinilen bilgilere yer verilen raporda, gazdan etkilenen kişilerde nefes darlığı, gözlerde kızarma ve yaşarma gibi belirtilere rastlandığı kaydedildi.

ABD, Fransa ve İngiltere'ye çağrı yapılan raporda, kimyasal silah kullanımına ilişkin verdikleri sözü yerine getirmeleri istendi.

Raporda ayrıca, Beşşar Esed rejiminin iç savaşın başladığı 2011'den bu yana en az 217 kez kimyasal silah kullandığı aktarıldı. 

http://qha.com.tr/haberler/esed-ve-rus-saldirilarinin-bilancosu-agir-oldu/35426/