Erşat Salihi: Kerkük havalimanı artık açılmalı

Erşat Salihi: Kerkük havalimanı artık açılmalı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:42
https://www.qha.com.tr/

Irak Meclisi'nde Kerkük'ün Türkmen ve Arap milletvekilleri Kerkük Sivil Havalimanı'nın açılması için bir basın toplantısı düzenlediler.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. ITC lideri Salihi, havalimanının açılması noktasında çeşitli çevrelerin engel olduğunu ifade etti.

ITC lideri Erşat Salihi şu açıklamalarda bulundu:

"Bildiğiniz gibi havalimanı meselesi tüm Kerküklülerin müşkül bir sorunudur. Bütün Irak'ın bir sorunudur. Biz daha önce de bu havalimanının bir an önce açılması gerektiğini bildirmiştik. Alt yapı çalışmaları bitti. Yüzde doksanı tamamlandı. Her şey tamamıyla hazır yerinde ama siyasi bir takım çevrelerin engellemeleri nedeniyle bu havalimanı açılmıyor.

Bildiğiniz gibi bu havalimanı sadece Kerkük için değil etrafındaki birçok bir bölge için de gereklidir, onlar da buraya gelecektir. Tikrit, Diyale, Musul bunların tümü bu havalimanına gelecektir. Ancak bazı siyasi kesimler bu havalimanı sorununu rafa kaldırma çabası içerisindeler.

Sağolsun eski bakanımız da bize bugün destek oldular. Ayrıca Arap milletvekilleri de. Artık bu havalimanı açılsın. Potansiyeli büyük ve Kerkük'e bir renk katacaktır. Hükûmet yetkilileri ile de bu konuyu görüşüyoruz. Bazı siyasi kesimler engellemeye çalışsa da bu birliğimiz onların çabalarına yol vermeyecektir."