Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı krizi yaşanıyor: Paşinyan, yeni bir isim önerdi!

Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı krizi yaşanıyor: Paşinyan, yeni bir isim önerdi!

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2021 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 15:31
https://www.qha.com.tr/

Ermenistan'da genelkurmay başkanı krizi büyüyor. Başbakan Nikol Paşinyan, darbe muhtırası veren Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ın yerine Korgeneral Artak Davtyan'ın getirilmesini önerdi. Gasparyan'ı görevden alan kararnameyi Anayasa Mahkemesine götüren Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın ise yeni isme sıcak bakmadığı öğrenildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Basın Sözcüsü Mane Gevorkyan, Ermenistan basınına bugün yaptığı açıklamada, Paşinyan'ın Korgeneral Davtyan'ın genelkurmay başkanlığına atanması için önerisini, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'a gönderdiğini bildirdi.

ERMENİSTAN'DA CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ORDUNUN BAŞINA GEÇECEK İSİM KONUSUNDA ANLAŞAMADI

Öte yandan, ülkedeki siyasi krizin ardından Genelkurmay Başkanı konusunda da ihtilaf çıktı. Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan da Paşinyan’ın Gasparyan’ı görevden alan kararnamesini Anayasa Mahkemesine taşıdı.

Artak Davtyan, 2018-2020'de Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüttüğü biliniyordu.

ERMENİSTAN’DA PAŞİNYAN’IN İSTİFASI İÇİN MUHTIRAGenelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, 25 Şubat’ta Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak, Paşinyan’a muhtıra vermişti.GASPARYAN’I GÖREVDEN ALMIŞTIPaşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı görevden aldığını duyurmuştu. Muhalefet yanlısı tutum sergileyen Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Gasparyan’ın görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamamıştı. Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını “darbe girişimi” olarak nitelemişti.