Erdoğan Malazgirt Zaferi kutlamaları için Ahlat’ta

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 15:43
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü kutlamaları için savaşın yapıldığı Ahlat’ta kutlama törenlerine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin önemine ve Ahlat'ın uzun süre ihmal edildiğine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1071 Sultan Alparslan önderliğinde kazanılan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü için yapılan kutlamalara katıldı. Savaşın yapıldığı bugün Bitlis sınırlarında olan Ahlat’taki kutlamada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’ni geçmişten geleceğe kurulan bir köprü şeklinde nitelendirdi. Ahlat’ın uzun süre ihmal edildiğini vurgulayan Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ahlat, maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşlarından biridir. Avrupa'nın kendi içindeki barbarlığının zirveye ulaştığı, yağma niyetli Haçlı seferleri ile oluk oluk kan döktüğü çağlarda Ahlat, bölgesinin parlayan yıldızı olarak öne çıkmıştır. Bu şehir, Malazgirt gibi uzunca bir süredir ihmal edilmiştir. Ahlat'ı da yeniden imar ve ihya ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin birini de burada inşa ederek ecdadımızın mirasına sahip çıkıyoruz."

Okçular Vakfı tarafından organize edilen kutlamalarda Erdoğan, konuşmasından sonra beraberindeki heyetle mehter takımının gösterisi eşliğinde kutlama alanında kurulan temsili Türk otağına girdi.