Erdoğan’dan, Kosova’daki seçimlerin galibi Albin Kurti’ye tebrik mektubu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova’daki erken seçimin galibi Kendin Karar Al Hareketi (Vetevendosje) lideri, eski başbakan Albin Kurti’ye tebrik mektubu gönderdi. Erdoğan mektubunda, hükumet kurma sürecinde Kosova’daki Türk toplumunun öncelik ve beklentilerinin de dikkate alınacağına olan inancını dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 17:50
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova’daki erken seçimin galibi Kendin Karar Al Hareketi (Vetevendosje) lideri, eski başbakan Albin Kurti’ye tebrik mektubu gönderdi. Erdoğan mektubunda, hükumet kurma sürecinde Kosova’daki Türk toplumunun öncelik ve beklentilerinin de dikkate alınacağına olan inancını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova’daki 14 Şubat'ta sonuçlanan erken seçimlerin galibi Albin Kurti’ye tebrik mektubu yolladı. Kosovahaber'de 28 Şubat 2021'de yer alan habere göre, KDTP’nin Kosova Türk toplumuna ayrılan iki sandalyeyi kazanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükumetin kuruluş sürecinde geçmişte olduğu gibi Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ile işbirliği yapılacağı yönündeki inancını dile getirdi.

ERDOĞAN: TÜRKİYE HER ZAMAN KOSOVA HALKININ YANINDA

Erdoğan, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi, Kosova halkıyla her alanda dayanışma içinde olmayı sürdüreceğini de belirterek, Kosova’nın Kudüs’te büyükelçilik açma taahhüdünün gözden geçirilmesini öngören tutumunu öğrenmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Vetevendosje Lideri Kurti’ye gönderdiği tebrik mektubunun tamamı şu şekilde:

"Kosova’da 14 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde gösterdiğiniz başarı dolayısıyla sizi, milletim ve şahsım adına en içten içten dileklerimle kutlarım. Seçim sonuçlarının tüm Kosova halkı için hayırlara vesile olmasını dilerim. Bir an önce neticelenmesini umduğumuz hükumet kurma sürecinde Kosova’daki Türk toplumunun öncelik ve beklentilerinin de dikkate alınacağına inanıyorum. Bu çerçevede, Kosova Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP), Kosova Türk toplumuna ayrılan iki sandalyeyi kazanmasından memnuniyet duydum. Hükumet teşkilinde, geçmişte olduğu gibi KDTP ile işbirliği yapacağınızdan şüphe duymuyorum. Önümüzdeki dönemde de Türkiye, her zaman olduğu gibi, Kosova halkıyla her alanda dayanışma içinde olmayı sürdürecektir. Ayrıca, partinizin iktidara gelmesi halinde, Kosova’nın Kudüs’te büyükelçilik açma taahhüdünün gözden geçirilmesini öngören tutumunu öğrenmekten memnuniyet duydum. Kosova’ya zarar verebilecek böyle bir adımdan kaçınılmasının faydalı olacağı kanaatindeyim. Sağlık ve mutluluğunuz ile dost ve kardeş Kosova halkının refah ve esenliği için en iyi dileklerimi yineler, bu vesileyle Kosova’nın bağımsızlığının 13'üncü yıl dönümü için de tebrik ederim."

KOSOVA'DA SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDIKosova’da erken genel seçimler için oy kullanma süreci tamamlandı. Siyasi istikrarsızlıklarla gündeme gelen Kosova’daki seçimlerde, Albin Kurti’nin partisi Vetëvendosje Hareketi toplam 2.382 sandıkta sayılan oyların yüzde 73,99’u üzerinden  yüzde 48.07 oy aldı. Kosova Demokratik Türk Partisi ise Kosova Meclisine iki milletvekili gönderdi.