Emel Vakfı istişare toplantısında gündem Kırım Türklerinin sesi Emel dergisi oldu

Emel Vakfı İstişare Toplantısı 6 Nisan tarihinde Kadıköy Rıhtım Otel'de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2019 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 18:00
https://www.qha.com.tr/

Emel Vakfı istişare toplantısı bugün Kadıköy Rıhtım Otel'de gerçekleştirildi. Toplantı Kırım Tatar sürgünü sırasında ve çeşitli dönemlerde Rus zulmü altında şehit olanlar için okunan fatihanın ardından söylenen İstiklal Marşı ve Kırım Tatar milli marşı Ant Etkenmen ile başladı.

Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyet üyeleri ve Kırım Derneklerinin katıldığı toplantı Vakıf Başkanı, KTMM Türkiye Temsilcisi, yönetmen ve yapımcı Zafer Karatay'ın açılış konuşması ile başladı. Karatay katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında özellikle Kırım Türklerinin sesi olan Emel dergisinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının üzerinde durdu.

Daha sonra Aysel Yılmaz tarafından vakfın gelir-gider bilgileri hakkında bilgi verildi. Özgür Karahan ise slayt sunumları eşliğinde faaliyet raporunu sunarak gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalar da bulundu.

Emel Vakfı kurucularından Mahir Nurettin Altuğ'un yeğeni ve Mütevelli Heyet üyesi İnci Altuğ-Bowman ise Amerika'da Emel dergisi çerçevesinde yapmakta olduğu çalışmalar konusunda katılımcılara açıklamalarda bulundu. Duygular, düşünce ve dileklerin iletilmesi sonrasında toplantı karşılıklı görüş alış verişi ile sona erdi.

Çıkmaya başladığı günden itibaren Kırım Türklerinin sesi olan ve fasılalarla yayımlanan Emel dergisinin, 1 Ocak 2019 tarihinde 89 yaşına bastığı duyurulmuştu. 1 Ocak 1930'da Romanya'da Dobruca topraklarında doğan Emel dergisinin ocak ayında 264-265. sayısının okuyucuyla buluşacağı duyurulmuştu.