Emel Kırım Vakfı konferanslarında bu hafta İsmail Bey Gaspıralı anıldı

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “İsmail Bey Gaspıralı ve Türkistan” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Taşkent Ali Şir Nevai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zaynabidin Abdiraşidov oldu. Abdiraşidov, İsmail Bey Gaspıralı'nın Türkistan'daki etkilerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2021 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2021 22:13
https://www.qha.com.tr/

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta  “İsmail Bey Gaspıralı ve Türkistan” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Taşkent Ali Şir Nevai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zaynabidin Abdiraşidov oldu. Abdiraşidov, İsmail Bey Gaspıralı'nın Türkistan'daki etkilerini anlattı.

Emel Kırım Vakfı’nın her hafta düzenlediği Emel Fikir Kültür Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Taşkent Ali Şir Nevai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zaynabidin Abdiraşidov'du. Abdiraşidov, “İsmail Bey Gaspıralı ve Türkistan” başlıklı konuşmasında, 170. doğum yıl dönümü münasebetiyle Türk dünyasındaki millî uyanış hareketinin büyük öncüsü Kırım Tatar fikir adamı İsmail Bey Gaspıralı'nın Türkistan'daki etkisinden bahsetti.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 21 Mart 2021 tarihinde düzenlenen ve Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan konferansa katılanlar arasında; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Derneği Genel Merkezi Başkanı Mükremin Şahin, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, İsmail Bey Gaspıralı’nın torunu, Kırım Tatar dili öğretmeni Gülnar Seyitvanieva da vardı.

Takdimi Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay yaparken, teşekkür konuşmasını Ünlü Kırım Tatar gazeteci Zera Bekirova gerçekleştirdi.

Konferansın video kaydını Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden bu bağlantıya tıklayarak seyredebilirsiniz.