DSÖ’den Ukrayna’daki sağlık merkezleri için 147,5 milyon dolar bağış çağrısı

DSÖ Ukrayna Temsilcisi Dr. Jarno Habicht, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşta hasar gören sağlık merkezleri ve saldırıya maruz kalan siviller için 147,5 milyon dolar bağış kampanyası başlattığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2022 02:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2022 02:24
https://www.qha.com.tr/

DSÖ Ukrayna Temsilcisi Dr. Jarno Habicht, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşta hasar gören sağlık merkezleri ve saldırıya maruz kalan siviller için 147,5 milyon dolar bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Dr. Habicht, işgalci Rusya’nın savaşın ilk gününden 2 Haziran’a kadar, 269 sağlık merkezine saldırdığını kaydetti.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın 100’üncü gününde sivilleri hedef almaya devam ediyor. Binlerce sivilin ölümüne sebep olan Rusya saldırgan tutumuyla, Ukrayna’daki sağlık merkezlerine zarar vermekten geri durmuyor. Can güvenliği tehlikesi yaşayan siviller güvenli yerlere tahliye olarak yaşam mücadelesi veriyor.  

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ukrayna Temsilcisi Dr. Jarno Habicht, savaşta yaralanan, hayatını kaybeden ve zarar gören sağlık merkezlerinin son durumu hakkında değerlendirmede bulundu.

İŞGALCİ RUS BİRLİKLERİ UKRAYNA’DA 269 SAĞLIK MERKEZİNE SALDIRDI

Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuşan Dr. Habicht,2 Haziran itibarıyla işgalci Rus güçlerinin Ukrayna’daki sağlık merkezlerine yaptığı saldırıların 269’a yükseldiğini, bu saldırılarda 76 kişinin hayatını kaybettiğini ve 59 kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırı dolayısıyla bazı hastane ve sağlık merkezlerinin çalışmadığını vurgulayan Habicht, DSÖ’nün Ukrayna’da personel sayısını artırdığını ve şimdiye kadar çatışmalardan etkilenen bölgelere 543 ton tıbbi ekipman sağladığını açıkladı.

UKRAYNA'DAKİ SAĞLIK MERKEZLERİ İÇİN 147,5 MİLYON DOLAR BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Habicht, savaş yüzünden hasar gören sağlık merkezlerinin yeniden hizmete sunulması için 147,5 milyon dolar bağış kampanyası başlattığını duyurdu.  Habicht, bu sayının 80 milyon dolarlık kısmının ülke içindeki sivillere, 67, 5 milyon doların ise komşu ülkelere sığınan Ukraynalılara tıbbi destek için kullanılacağını aktardı.