Donbas'ta Rus işgalcilerinin saldırısı sonucu 4 Ukraynalı asker hayatını kaybetti!

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini işgal eden Rus silahlı güçler, ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor. Rus yanlısı ayrılıkçı güçlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 22:53
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini işgal eden Rus silahlı güçler, ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor. Rus yanlısı ayrılıkçı güçlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetti. Saldırı ile ilgili açıklamada bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Tüm Normandiya Dörtlüsü liderlerini ve ortaklarını, tam ve kapsamlı bir ateşkes sağlamak için ellerinden gelen tüm çabayı göstermeye davet ediyorum." diye bildirdi.

Donbas bölgesini işgal altına alan Rus silahlı güçler, Ukrayna birliklerine saldırmaya devam ediyor. Ukrayna Sliahlı Kuvvetlerinden bugün yapılan açıklamada, Rus silahlı güçlerin Donbas'ın Şumı bölgesin düzenlediği saldırıda, 4 asker hayatını kaybettiği, 2 asker yaralandığı bildirildi.

AGİT, ATEŞKES İHLALİ NEDENİYLE BİLGİLENDİRİLDİ

Ayrıca açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) temsilcilerinin ateşkes ihlali nedeniyle bilgilendirildiği belirtildi. Öte yandan Üçlü Temas Grubu Ukrayna Delegasyonunun, 4 askerin hayatını kaybetmesi dolayısıyla toplanacağı aktarıldı.

ZELENSKIY, NORMANDİYA DÖRTLÜSÜNÜ GÖREVE ÇAĞIRDI

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Savaşın bedeli halkımızın canıdır. Cesur ve yenilmez [halkımızın canı.] Bugün Ukrayna'nın 4 savunucusunu daha kaybettik. En içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Tüm Normandiya Dörtlüsü liderlerini ve ortaklarını, tam ve kapsamlı bir ateşkes sağlamak için ellerinden gelen tüm çabayı göstermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.