Donbas'ta 2 yılda 56 sivil mayınlar yüzünden hayatını kaybetti

us saldırganlığının Donbas'taki kurbanlarına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Ertuğrul Apakan, Ukrayna'ın doğusunda son iki yıl içinde mayınlar yüzünden 56 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:20
https://www.qha.com.tr/
http://qha.com.tr/haberler/gecen-yil-donbas-ta-55-sivil-olduruldu/8853/

Rus saldırganlığının Donbas'taki kurbanlarına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Ertuğrul Apakan, Ukrayna'ın doğusunda son iki yıl içinde mayınlar yüzünden 56 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

AGİT basın servisinden yapılan açıklamada iki yıl önce teröristlerce işgal edilen Lugansk bölgesindeki Prişib kasabası yakınlarında AGİT gözlem misyonuna ait bir sivil zırhlı aracın mayına çarpması sonucu patladığı ve AGİT görevlisi Joseph Stone’nın hayatını kaybettiğini hatırlatılarak, “Joseph Stone’nın hayatını kaybetmesinden bu yana iki yıl içinde mayınların ve mühimmatın patlaması sonucunda 56 sivilin hayatını kaybettiği, 158 sivilin ise yaralandığı göz önünde bulundurulursa Büyükelçi Apakan, yükümlülükleri yerine getirerek mayınların temizlenmesi ve yenilerinin döşenmemesi çağrısında bulundu" denildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Bölge Güvenliği Daire Başkanı Albay Maksim Komisarov, 1 Şubat 2019 tarihinde yaptığı açıklamada Donbas’taki çatışmaların başlangıcından bu yana, 2.400 yetişkin ve 242 çocuk da dahil olmak üzere 2.500'ün üzerinde sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Toplam yaralı sayısının ise 2.000 çocuk da dahil olmak üzere 10.000 kişiye kadar yükseldiği ifade ediliyor.

http://qha.com.tr/haberler/rusya-nin-ukrayna-ya-yonelik-saldirganliginin-baslamasindan-bu-yana-242-cocuk-oldu/3048/