Doğu Türkistanlı kamp mağdurlarından 3 siyasi partiye ziyaret

Doğu Türkistanlı kamp mağdurlarından 3 siyasi partiye ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2021 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2021 21:07
https://www.qha.com.tr/

Çin’in toplama kampları ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için Çin Ankara Büyükelçiliği önünde seslerini duyurmak isteyen Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Gelecek Partisini ziyaret etti.

Türkiye’deki Doğu Türkistanlı kamp mağdurlarının Pekin yönetimine seslerini duyurmak ve ailelerine ulaşmak için verdikleri mücadele sürüyor. Kamp mağdurları, 15 Şubat 2021'de Ankara'da siyasi parti ziyaretlerine başladı. Ak Parti Genel Merkezinde Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüşen aktivistler, bugün de 3 ayrı siyasi parti genel merkezinde temaslarda bulundu.

UYGUR TÜRKÜ KAMP MAĞDURLARI SAADET PARTİSİ GENEL MERKEZİNDE

Doğu Türkistanlılar, Saadet Partisi Genel Merkezinde, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ile görüştü.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ İLE GÖRÜŞME

Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Büyük Birlik Partisi Genel Merkezinde, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Ankara Milletvekili Mustafa Destici ile buluştu.

DOĞU TÜRKİSTANLILARDAN GELECEK PARTİSİ ZİYARETİ

Türkiye’deki Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Gelecek Partisi Genel Merkezini de ziyaret etti.

DOĞU TÜRKİSTANLI KAMP MAĞDURLARI AK PARTİ GENEL MERKEZİNDE

Türkiye’deki Doğu Türkistanlı kamp mağdurlarının Pekin yönetimine seslerini duyurmak için verdikleri mücadele devam ediyor. Kamp mağdurları, 15 Şubat 2021 tarihinde Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı ve ardından Ak Parti Genel Merkezinde Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüştü. Kamp mağdurları buradan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine geçti.

Doğu Türkistanlı aktivistler görüşmeye ilişkin QHA’ya açıklamalarda bulundu. Aktivistler, Mehmet Ceylan ile görüşmede taleplerini bildirdiklerini kaydetti. Yarım saatlik görüşmede aktivistler, Doğu Türkistan’da yıllardır haber alamadıkları ailelerinin durumunu Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ceylan’a iletti. Doğu Türkistanlılar, Çin’in taleplerine net bir cevap vermesi için Türkiye’deki devlet ve hükumet yetkililerinin kendilerine destek vermesini istedi.

Haberin devamı için; Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüştü

SÜLEYMAN SOYLU’DAN UYGUR TÜRKLERİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda yoğun ilgi gören Doğu Türkistanlıların aile nöbeti mücadelesine ilişkin 15 Şubat 2021 tarihinde açıklama yaptı. Süleyman Soylu, “Uygur Türkü kardeşlerimiz ülkemizde Al bayrak ve Gökbayrak gölgesinde hür ve özgürdürler. Uygur Türkleri, milletimizin ve devletimizin teminatıdır” dedi.

Haberin devamı için; Süleyman Soylu: Uygur Türkleri, milletimizin ve devletimizin teminatıdır

TOPLAMA KAMPI MAĞDURU DOĞU TÜRKİSTANLILARIN AİLE NÖBETİDoğu Türkistanlıların akrabaları hakkında bilgi talep ettikleri eylemlere 13 Ocak 2021 tarihinde ara verildi. Aktivistlerin ısrarlı çabaları sonuç verdi ve İstanbul Valiliği ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, konuyu konsolosluğa ileteceklerini bildirdi. Doğu Türkistanlıların talepleri, İstanbul Valiliğince karşılık buldu. Çin yönetimine teslim edilmek üzere, Türkiye’deki on binlerce Doğu Türkistanlı dilekçe toplama sürecine başladı. Ankara’da ise 3 Şubat 2021 tarihinde Çin Ankara Büyükelçiliği önünde aile nöbeti mücadelesi başladı.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

DİNİ, ETNİK VE SİYASİ BASKILARIN MERKEZİ: DOĞU TÜRKİSTAN

Çin hükumetinin sistematik baskı ve asimilasyonlar ile dini, etnik, kültürel ve siyasal anlamda “soykırıma” varan faaliyetleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.ABD Dışişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre Doğu Türkistan’da yaklaşık 2 milyona yakın Uygur Türkü ve diğer azınlıklara mensup Müslümanlar, eğitim adı altında zorla toplama kamplarında tutulmakta.Etnik ve kültürel ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine maruz kalan Doğu Türkistanlılar, ucuz iş gücü olarak Çinli şirketlerde çalıştırılıyor. Öte yandan, Birleşmiş Milletlerin resmi verilerine göre ise, Pekin idaresinin kültürel soykırım uyguladığı Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında 1 milyondan fazla Uygur Türkünü zorla tutuyor. Farklı kaynaklarda cezaevleri ile gözaltı merkezlerinde tutulanlarla birlikte bu rakamın 3-4 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.Çin hükumeti, dünya kamuoyundan toplama kampındaki Uygur Türklerinin durumuna dair tüm verileri gizlemektedir. Ancak, ABD Dışişleri Bakanlığı verilerine göre 2 milyonu aşkın Doğu Türkistanlı toplama kamplarında zorla tutuluyor. Çin Komünist Partisinin sistematik baskı ve şiddet politikalarına maruz kalan Uygur Türkü ve azınlıklar, birçok hak ihlali ile karşı karşıya kalmaktadır.