Doğu Akdeniz’deki Yunan tacizlerine Akar’dan açıklama

Doğu Akdeniz’deki Yunan tacizlerine Akar’dan açıklama

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2022 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2022 18:08
https://www.qha.com.tr/

Doğu Akdeniz semalarında NATO görevi yapan Türk F-16’larına karşı S-300 hava savunma füzeleri ve Yunan uçakları tarafından yapılan taciz sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, Yunanistan’ın tavırlarını “aleni şımarıklık” olarak nitelendirdi. Akar, açıklamalarını Milli Savunma Üniversitesinde üst rütbeye terfi eden askeri personellerin ödül töreninde yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün Milli Savunma Üniversitesinde (MSÜ) düzenlenen üst rütbeye terfi eden askeri personellerin ödül töreninde gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, açıklamalarında Doğu Akdeniz semalarında Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütünün (NATO) Varlık Gösterme Harekatları görevi için uçan Türk F-16 uçaklarına karşı Yunan uçaklarının S-300 hava savunma sistemine bağlı radar kilidi fırlatmasıyla yaptığı tacizlere değindi.

“BU KADAR ALENİ ŞIMARIKLIK KABUL EDİLEMEZ”

Daha önce Yunan tarafının eylemlerini “düşmanca tavır” olarak niteleyen Bakan Akar, açıklamasında Yunanistan’dan “kötü komşu” olarak bahsetti. Bakan Akar, "23 Ağustos'ta bunun bir alt modeli S-300'ler NATO görevi yapan Türk F-16'larını radar kilidine aldılar. Kötü komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık bu kadar pervasızlık kabul edilemez. Deniz, kara ve hava kuvvetlerimiz bir taciz olduğunda asla taviz vermeyecektir" dedi.

DOĞU AKDENİZ’DE TÜRK-YUNAN TARAFLARI ARASINDA NE OLMUŞTU?

Yunan tarafı, geçen hafta NATO görevinde bulunan ve Doğu Akdeniz semalarında uçan Türk F-16’larına uçaklarla ve S-300 füzeleriyle tacizde bulundu. Ayrıca Yunan uçakları, Türk F-16’larına radar kilidi fırlattı.