"Dilim Turkish Baklava"nın Ukrayna'daki ilk şubesi açıldı

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de bulunan SkyMall Alışveriş Merkezi'nde, bir süredir toptan baklava üretimi ve satışı yapan Türk yatırımı "Dilim Turkish Baklava"nın ilk şubesi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2020 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 10:14
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de bulunan SkyMall Alışveriş Merkezi'nde, bir süredir toptan baklava üretimi ve satışı yapan Türk yatırımı "Dilim Turkish Baklava"nın ilk şubesi açıldı.

Ukrayna'nın tanınmış iş adamlarından, Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TURKSİD) Başkanı İsmet Yüksel ile Turgay Bingöl ortaklığında Kıyiv'de baklava üretimi gerçekleştiren Dilim, SkyMall Alışveriz Merkezi'nin yemek katında Ukraynalılara baklavayla tanışma fırsatı sunuyor. Şubenin açılışı 26 Eylül 2020'de gerçekleştirildi.

Fıstıklı ve cevizli baklavanın yanı sıra başka Türk tatlılarını, Türk kahvesi ve Türk çayı ile birlikte sunan işletme, aynı zamanda Türk kültürünü tanıtmayı amaçlıyor.

İKİNCİ ŞUBE KIYİV'İN KALBİ MAİDAN'DA AÇILACAK

Yeni açılan şubenin Ukraynalıların ilgisini çektiği belirtilirken, Yüksel çok yakında ikinci şubelerini "Dilim Fast Food" olarak Kıyiv'in merkezi sayılan Maidan'da açacaklarını duyurarak, yıl sonuna kadar 5 şube açmayı hedeflediklerini söyledi. Ukrayna'nın diğer şehirlerinde de farklı şubeler açmayı planladıklarını ifade eden Yüksel, en yakın zamanda Ukraynalılara künefe de sunacaklarını bildirdi.

Türk kültürünü tanıtmanın yanı sıra malzemeleri de Türkiye'den getirmeye gayret ettiklerini söyleyen Yüksel, Gaziantepli ustalarının kontrolünde ilerleye bir üretim süreçlerinin bulunduğunu, Ukrayna'nın dört bir yanına baklava gönderdiklerini aktardı.

https://qha.com.tr/multimedya/turkiye-ukrayna-ekonomik-iliskileri-kirim-saati-nde-konusuldu/196017/