Cumhurbaşkanlığında düzenlenen Kabine toplantısı sona erdi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında yaptığı basın toplantısında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2021 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2021 22:38
https://www.qha.com.tr/

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında yaptığı basın toplantısında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Kabine Toplantısı yapıldı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından, gündeme ve koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İLLER 4 AYRI KRİTERE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK

Normalleşmenin 4 grup altındaki kriterlere göre yapılacağını açıklayan Erdoğan, gevşemenin Mart ayı ile birlikte başlayacağını belirterek, "Salgının seyrine göre, normalleşme adımlarını da atıyoruz. Salgın tedbirleri ile ilgili şu hususları paylaşmak istiyorum; illerimizi mart ayı itibarıyla vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız ve böylelikle kademeli normalleşmeye geçiyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasını da iller için belirlenen kriterlere göre aşamalı olarak kaldırıyoruz." diye konuştu.

HAFTA SONU SOKAK KISITLAMALARI

Hafta sonu kısıtlamalarının vaka sayılarına göre kaldırılabileceğini belirten Erdoğan'ın, kısıtlamalar ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu kısıtlamasını -illerimizde vaka ve aşılama kriterlerine göre aşamalı bir şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının azalmasıdır. Vatandaşlarımız dikkatli ve hasas davranır, kendi illerindeki görünümü normalleştirirse takvim o kadar hızlı ilerleyecektir.

RESTORAN VE KAFELER İÇİN YOL HARİTASI

Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz."