Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Kendi ülkemizi koruyoruz, topraklarımızda bulunuyoruz, Ukrayna sabırlıdır

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2022 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2022 10:50
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Donbas meselesine ilişkin Normandiya Formatı liderler zirvesinin en kısa sürede düzenlenmesini beklediklerini söyledi. Putin'in "Ukrayna'nın, Minsk anlaşmaları konusunda sabretmesi gerektiği" yönündeki açıklamasına karşılık ise Zelenskıy, "Gerilim sabrımıza bağlıdır. Kendi ülkemizi koruyoruz. Kendi topraklarımızda bulunuyoruz. Sabrımız bu gerginliği etkiliyor. Biz buna cevap vermiyoruz ve buna haysiyetle davranış sergiliyoruz. Bu da bilgeliktir." şeklinde yanıt getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 7 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya-Ukrayna gerilimi konulu görüşmenin ardından dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ı ziyaret etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başkent Kıyiv'deki görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

ZELENSKIY: NORMANDİYA FORMATI LİDERLER ZİRVESİNİN DÜZENLENMESİNİ BEKLİYORUZ

Zelenskıy, Macron ile yapılan görüşmede Ukrayna'nın doğusundaki Donbas meselesini ele aldıklarını belirterek, "Görüşmemizin ana konularından biri barış süreci idi. Paris'te 2019'da gerçekleşen Normandiya Formatı liderler zirvesindeki anlaşmalar doğrultusunda, en kısa zamanda yeniden zirvenin düzenlenmesini bekliyoruz." diye konuştu.Macron ile Ukrayna, Avrupa ve tüm dünyanın güvenliğine yönelik mevcut tehditler konusunda ortak görüşe sahip olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Tüm bunlar, Avrupa'nın birliğini ve yeni yaklaşımlarını gerektiriyor. Ukrayna topraklarının işgalden kurtulması için iş birliğimizi sürdürüyoruz." dedi.

ZELENSKIY: GERİLİM SABRIMIZA BAĞLIDIR

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Ukrayna'nın, Minsk anlaşmaları konusunda sabretmesi gerektiği" yönündeki açıklamasına karşılık ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ukrayna sabırlıdır. Bunun bilgelik olduğunu düşünüyorum. Bu, tüm Avrupa ve Rusyalılar için önemlidir. Çünkü gerilim sabrımıza bağlıdır. Kendi ülkemizi koruyoruz. Kendi topraklarımızda bulunuyoruz. Sabrımız bu gerginliği etkiliyor. Biz buna cevap vermiyoruz ve buna haysiyetle davranış sergiliyoruz. Bu da bilgeliktir."