Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da: Zengezur Koridoru'nun temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da: Zengezur Koridoru'nun temeli atıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2021 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 17:28
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi temasta bulunmak üzere Azerbaycan'da bulunuyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan, Zengilan'ın Ağali köyünde Zengezur koridorunun temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün özel uçağı "TUR" ile Azerbaycan'a indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Füzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu. İki lider, havalimanının açılışını yaptı.

FÜZULİ ULUSLARARASI HAVALİMANI AÇILDI ZENGEZUR KORİDORU İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan'a; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Öte yandan, Füzuli'deki açılışın ardından Erdoğan ve Aliyev, Horadız-Cebrail-Zangilan-Agband karayolunun açılışını gerçekleştirdi. Zengezur Koridoru olarak bilinen yol için temel atma töreni yapıldı.

28 yıllık Ermeni işgalinin ardından yeniden Azerbaycan'ın ana topraklarıyla birleşen Karabağ ile kara yolunu sağlayacak olan Zengezur Koridoru, ayrıca kara yoluyla Türkiye ve Azerbaycan'ı da birbirine bağlayacak. Koridor, İkinci Karabağ Zaferi'nin ardından Azerbaycan'ın bölgedeki hakimiyetini perçinleyecek ve önemli bir ulaşım hattı sağlayacak.

Zengezur Koridoru olarak bilinen yol için temel atma töreni yapıldı.