Canköy'deki helikopter üssünde patlama olduğu iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 13:01
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Canköy kentinde bulunan Rus askeri üssünde dün patlamaların meydana geldiği bildirildi. Yerel medya “Krımskıy Veter” (Kırım Rüzgarı) patlama sonucu bir dizi Rus askerin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını aktardı.

Kırım’ın yerel medya Telegram kanalı “Krımskıy Veter”, kendi kaynaklarına dayanarak dün akşam, Rus işgal güçlerine ait Canköy’deki helikopter üssünde patlamanın meydana geldiğini ileri sürdü. Haberde, “Canköy’deki kaynaklarımız, şehrin kenarında bulunan helikopter üssünde bir patlamanın meydana geldiğini bildiriyor. Ölü ve yaralı askerler var.” denildi.

Bununla birlikte dün akşam Akyar’daki (Sivastopol) askeri hastanesine sirenleri açık yaklaşık 20 ambulansın yaralı geldiği belirtildi.

Canköy’deki helikopter üssünde Rusya Güney Askeri Bölgesi Hava Savunma Kuvvetlerine bağlı 39. Helikopter Alayına ait Mi-8, Mi-35M, Mi-28, Ka-52 helikopterlerinin konuşlandırıldığı belirtiliyor. Ayrıca Rusya Federal Güvenlik Servisi Sınır Güvenliği Departmanına ait helikopterlerin de aynı üste konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Dün Canköy üzerinde patlayan Rus füzesinin kalıntılarının bir ev üzerine düştüğü, olay sonucu bir çocuğun yaralandığı bildirilmişti. Sosyal medyaya yansıyan videoda düşen füze parçalarının bir eve zarar verdiği görülüyor.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop