Çanakkale Boğazı'ndan Fransız askeri gemisi geçti

Fransa ordusuna ait bir askeri gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının refakati ile Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı. Geminin rotasında Marmara İstikameti var.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2021 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 13:58
https://www.qha.com.tr/

Fransa ordusuna ait bir askeri gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının refakati ile Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı. Geminin rotasının, Marmara Denizi istikametinde olduğu kaydedildi.

Bugün sabah saatlerinde Ege Denizi yönünden boğaza giren, D 654 borda numaralı 142 metre boyundaki "Auvergne" adlı Fransız askeri gemisi, Marmara Denizi yönünde ilerledi. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları da boğazdan geçişi sırasında gemiye botla refakat etti.

FRANSIZ SAVAŞ GEMİSİ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

Ege Denizi'nden bugün saat 09.25'te Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Fransa Donanmasına ait D654 borda numaralı 142 metre boyundaki savaş gemisi 'Auvergne', saat 10.30 sıralarında Çanakkale önlerinde oldu. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyü dağındaki 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçen savaş gemisi, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra Marmara Denizi'ne doğru devam etti.