Büyükçekmece Festivali'nde Kırım rüzgarı

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 12:11
https://www.qha.com.tr/

Kendisini Kırım'ın el sanatlarının tanıtılmasına adamış genç sanatçı Afize Yusufkızı, İstanbul Büyükçekmece 2019 Festivali'ne katılıyor.

AFİZE YUSUFKIZI, İSTANBUL'DA GELENEKSEL KIRIM TATAR EL SANATLARINI SERGİLİYOR

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Büyükçekmece 2019 Festivali", Türkiye ve Türk dünyasından faklı alanlarda müzik toplulukları ve sanatçıların katılımı ile başladı. İstanbullu sanatseverleri dünya ile buluşturan etkinlik bünyesinde kendisini Kırım'ın el sanatlarının tanıtılmasına adamış genç sanatçı Afize Yusufkızı da birbirinden güzel eserlerini sergiliyor.

Etkinlik kapsamında, "özellikle ağaç oyma sanatının en güzel örneklerini İstanbul'da görme fırsatı bulduklarını" ifade eden genç sanatçı, "Eserlerimi 17. asırdan kalan tarihi Büyükçekmece  Kervansaray'ında sergiliyorum. Türkiye’de büyük bir ilgi ile karşılandım. Buradan sonra eserlerimin ikinci durağı Litvanya. Festivalde Türk, Ukrayna ve Litvanyalı sanatçılarla tanışma imkanı buldum" dedi.

İstanbul'da bulunan sanatçı Afize Yusufkızı'nın sergi etkinliğine, İstanbul Kırım Derneğinden Ergun Sevimsoy da katılım gösterdi.