Bulgaristan’da yeni pasaport uygulaması

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:42
https://www.qha.com.tr/

Bulgaristan’da, pasaport süreleri ile ilgili yeni uygulama, 2021 yılından itibaren başlıyor.

Bulgaristan pasaportları gelecek dönemde, 10 yıl süre ile geçerli olacak. 18 yaş altındaki yetişkin statüsündeki insanları ve çocukların pasaportları ise, 5 yıl süre ile kullanılabilecek.

Ayrıca Bulgar Parlamentosu, 1 Ekim 2020 yılından itibaren kimlik belgeleri yenileme başvurularının, Dışişleri Bakanlığı Elektronik Hizmet Sistemi üzerinden sunulmasına da  karar verdi. Bu hizmetten faydalanmak için elektronik imza gerekmeyecek, yenilenmesi istenen geçerli kimlik belgesi kopyasının sisteme eklenmesi yeterli olacak.

Kimlik belgesi, alıcının kimliği tespit edildikten ve yenilenen belge iade edildikten sonra pasaport sahibi tarafından bizzat alınacak. Kimlik belgelerinin yurt dışında bulunan konsolosluk şubeleri veya diplomatik temsilcilikler tarafından verilmesi süresi 45 gün, hızlı hizmet süresi ise 30 gün olarak kararlaştırıldı.

Öte yandan, yeni düzenleme ile, Bulgaristan’da verilen kimlik belgelerinin; posta veya kargo hizmeti sunan lisanslı şirketler yolu ile yurt dışında bizzat alınması imkanı da getiriliyor.