Borrell: Rusya'ya destek veren üçüncü ülkeleri hedef almaya hazırız

Borrell: Rusya'ya destek veren üçüncü ülkeleri hedef almaya hazırız

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 11:58
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığının toplantısının ardından basın açıklaması yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş ile ilgili gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Borrell, Rusya'ya yardımda eden İran ve Belarus gibi üçüncü ülkelere yaptırım uygulamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanlığının toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bakanlar, Rusya ile ilgili yaptırımlar üzerinde anlaştıklarını belirterek "Birincisi, Rusya'yı uluslararası alanda tecrit etmeyi sürdüreceğiz. Rusya ekonomisine yönelik kısıtlayıcı tedbirler uygulamaya devam edeceğiz. Kısıtlayıcı tedbirleri güçlendirmeyi sürdürmeye, özellikle Rusya'ya silah ve askeri destek sağladığı bilinen İran ve Belarus gibi üçüncü ülkeleri hedef almaya hazırız." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'YI ZAFERE DEK DESTEKLEYECEĞİZ

Basın toplantısında Herson'daki son gelişmelerin ardından Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakere ihtimalini değerlendiren Borrell, "Ukrayna'yı zafere dek destekleyeceğiz ve zafer, Ukraynalıların parametrelerine göre anlaşılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Borrell, ay sonunda 15 bin Ukraynalı askerin eğitimi sadece Polonya'da olamayacağını söyleyerek, diğer AB üye ülkelerinin de üslerinin kullanılacağını belirtti. Rusya'nın Herson'dan çekilmesini yenilgi ve başarızlığının kanıtı olduğunu söyleyen Borrell, hala Rusya'nın zarar verme kapasitesinin yüksek olduğunu dile getirdi. Borrell, "Kapasitelerini savaşmak için değil, kritik altyapıya zarar vermek için kullanıyorlar" dedi.