BM, Kıbrıslı tarafları ve garantör ülkeleri Cenevre'de bir araya getirecek

Birleşmiş Milletler (BM), Kıbrıslı tarafları ve garantör ülkeler olan Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'yi 27-29 Nisan 2021 tarihinde İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya getirme kararı aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 09:15
https://www.qha.com.tr/

Birleşmiş Milletler (BM), Kıbrıslı tarafları ve garantör ülkeler olan Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'yi 27-29 Nisan 2021 tarihinde İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya getirme kararı aldığını açıkladı. Ayrıca görüşmede, kalıcı çözüm bulunmasının amaçlandığı bildirildi.

BM, Kıbrıslı tarafları ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin 27-29 Nisan 2021'de İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya getirilmesini planlandığını bildirdi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Genel Sekreter 27-29 Nisan 2021 tarihleri ​​arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde Kıbrıs sorunuyla ilgili gayri resmi 5+1 toplantı düzenlemeyi planlıyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca açıklamada, toplantının amacının Kıbrıs sorununa yakın gelecekte kalıcı bir çözüm bulmak için tarafların ortak zeminde buluşturulması olduğu kaydedildi.

BERLİN'DE GAYRİRESMİ GÖRÜŞME YAPILMIŞTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis 25 Kasım 2020 tarihinde Berlin’de Kıbrıs’a dair üçlü bir görüşme gerçekleştirmişti. Akıncı, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen üçlü gayriresmi Kıbrıs görüşmesine ilişkin, ”Buradan Kıbrıs’a iyi haberlerin ulaştırılmasını temenni etmiştim. Kanaatimce bugün burada atılan olumlu bir adımdır.’‘ demişti.