Bitlis'te helikopter kazasında şehit olan 11 askerin naaşı Elazığ'a getirildi

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerin naaşı, Elazığ'a getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 12:18
https://www.qha.com.tr/

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde, şehit olan 11 askerin naaşı, Elazığ'a getirildi. Şehit olan 11 asker için bugün Elazığ’da cenaze töreni düzenlenecek.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü kırsalında dün askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin naaşları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ambulanslarla Elazığ'a getirildi. Şehit 11 askerin cenazeleri kentte düzenlenecek askeri tören öncesi Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi morguna götürüldü. Şehit askerlerin naaşı bugün düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

Türkiye’nin Bitlis’te verdiği 11 şehidinin isimleri şöyle:

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş,İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer,Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal,Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş,Yüzbaşı Salih Sarıoğlu,Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir,Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu,Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz,Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek,Piyade Uzman Çavuş Hakan GülUzman Çavuş Tolga Demirci

ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜBingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğradı. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 10 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı. Şehit askerlerin cenazeleri Van’a götürüldü.Milli Savunma Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.” bilgisi verildi. Yapılan ilk açıklamada 9 personelin şehit olduğu, 4 personelin yaralandığı belirtilirken, yaralı 2 askerin de hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi verilerek şehit sayısının 11'e yükseldiği duyurulmuştu. Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin naaşları ile yaralanan askerler, olay yerinden ambulanslarla Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine götürülmüştü. Bitlis'te düşen helikopterde Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da şehit olduğu öğrenildi.