Birleşik Krallık, Ukrayna’ya mayın avcısı insansız denizaltı araçları sağlayacak

Birleşik Krallık, Rusya’nın geniş çaplı işgaline karşı koyan Ukrayna’ya desteğini sürdürüyor. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığının, Ukrayna’ya insansız denizaltı araçları teslim edeceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2022 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2022 18:07
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık, Rusya’nın geniş çaplı işgaline karşı koyan Ukrayna’ya desteğini sürdürüyor. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığının, Ukrayna’ya insansız denizaltı araçları teslim edeceği bildirildi.

Birleşik Krallık, Ukrayna’ya insansız denizaltı araçları teslim edecek ve Ukraynalı askerlere onları kullanmayı öğretecek. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna kıyılarında bırakılan Rus mayınlarının tespit edilmesi için Ukrayna’ya 6 insansız denizaltı aracının gönderileceği belirtildi. Ayrıca açıklamada onlarca Ukraynalı askere ilgili araçları kullanma eğitiminin verileceği de aktarıldı. 

İnsansız denizaltı araçların 3’ünün Birleşik Krallık depolarından sağlanacağı ve 3 tanesinin özellikle Ukrayna için satın alınacağı kaydedildi.

İŞGALCİ RUSYA, KARADENİZ’E MAYIN DÖŞEYİP SUÇU UKRAYNA’YA ATMIŞTI!

Stratejik Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Andriy Klimenko, Rus ordusunun, Karadeniz’de Odesa’dan İstanbul Boğazı’na kadar olan deniz yollarını mayınladığını 19 Mart 2022'de bildirmişti. Klimenko, Rusya’nın güya bu mayınların Ukrayna’ya ait olduğuna dair bilgileri yaydığını aktarmıştı.

Uzman Klimenko, Soçi Deniz Limanının, dün bölgede bulunan gemilerin armatörlerine ve kaptanlarına bir “uyarı” mektubu gönderdiğini bildirmişti. Mektupta Rus yetkilileri, Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin Odesa, Oçakiv, Çornomorsk ve Yuzne limanları yakınlarına deniz (çapalı) mayınları yerleştirdiğini ancak çıkan fırtına nedeniyle güya yaklaşık 420 mayının koptuğunu ve şu anda bu mayınların Karadeniz’in kuzeybatısında denizcilik için bir tehdit oluşturduğu iddia edilmişti.

Rusya’nın Karadeniz’e bıraktığı serseri mayınlar, Türkiye ve Romanya kıyılarında da bulunmuştu.