Birleşik Krallık Başbakanı Johnson'dan Kıyiv'e sürpriz ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 01:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 01:29
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Bağımsızlık Günü’nde Kıyiv’i ziyaret etti. Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı geniş çaplı saldırı başlattıktan sonra bu Johnson’un Ukrayna’ya düzenlediği 3. resmi ziyaret oldu.

Ukrayna, bugün bağımsızlığının 31. yılını kutluyor. Füze saldırısı tehdidine rağmen Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Bağımsızlık Günü’nde Kıyiv’e geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Johnson, “Ukrayna'da yaşananlar hepimiz için önemli. Bu yüzden bugün Kıyiv'deyim. Bu nedenle Birleşik Krallık, Ukraynalı dostlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Ukrayna'nın bu savaşı kazanacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY’DEN JOHNSON’A TEŞEKKÜR

Öte yandan Birleşik Kralık Başbakanının Ukrayna ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Johnson'ı Bağımsızlık Günü'nde Kıyiv’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Boris, geniş çaplı Rus saldırganlığının ilk günlerinden itibaren ülkemize verdiğin destek için, Ukrayna'nın çıkarlarını uluslararası arenada kararlı bir şekilde savunduğun için teşekkür ederiz! Ülkemiz böyle bir dosta sahip olduğu için çok şanslı!" dedi.

ZELENSKIY JOHNSON'A ÖZGÜRLÜK NİŞANI TAKDİM ETTİ

Zelenskıy, Johnson'a Ukrayna'nın devlet nişanı olan Özgürlük Nişanı'nı takdim etti.